Η φράση του Πολάκη που προκάλεσε την έντονη αντίδραση της ΝΔ

Η φράση του Πολάκη που προκάλεσε την έντονη αντίδραση της ΝΔ

1' 46" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την έντονη αντίδραση της ΝΔ προκάλεσε η χθεσινή τοποθέτηση του κ. Πολάκη σε κομματική εκδήλωση κατά την οποία είπε πως το κόμμα του αγνωίζεται για την «πραγματική εξουσία». Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, σχολιάζοντας την συγκεκριμένη τοποθέτηση σε συνδυασμό με όσα είχε πει ο κ. Βερναρδάκης περί «πολωτικών εκλόγών» αναφέρει πως «οι Κυβερνήσεις ασκούν διακυβέρνηση εντός του πλαισίου του Συντάγματος. Δεν εξουσιάζουν, δεν ηγεμονεύουν, δεν δημιουργούν καθεστώτα».

Ανλυτικά:

«Μετά τον κ. Βερναρδάκη, που είπε ότι οι επόμενες εκλογές θα είναι οι πιο πολωτικές της Ιστορίας, ένας άλλος εκλεκτός του Μεγάρου Μαξίμου, ο γνωστός κ. Πολάκης, είπε ότι το κόμμα του αγωνίζεται "για να κατακτήσει την πραγματική εξουσία".

Όλοι φανταζόμαστε τι εννοεί ο κ. Πολάκης. Εννοεί τον πλήρη έλεγχο του Κράτους, των Μ.Μ.Ε., την εξουδετέρωση κάθε διαφορετική φωνής.

Ενημερώνουμε τον κ. Πολάκη ότι στις ευρωπαϊκές Δημοκρατίες – όπως είναι και θα παραμείνει και η Ελλάδα – οι Κυβερνήσεις ασκούν διακυβέρνηση εντός του πλαισίου του Συντάγματος. Δεν εξουσιάζουν, δεν ηγεμονεύουν, δεν δημιουργούν καθεστώτα.

Οπότε ας μην κουράζονται άδικα, ούτε αυτός, ούτε ο κ. Βερναρδάκης με τα σχέδια πόλωσης που απεργάζονται.

Όποτε και να γίνουν οι εκλογές, το Κόμμα τους θα φύγει από την Κυβέρνηση γιατί αυτή είναι η επιθυμία του ελληνικού λαού.

Κανένας – πλην της ευνοούμενης κομματικής ελίτ – δεν θα δώσει λυσσαλέα μάχη για μια Κυβέρνηση που βλάπτει τη χώρα και υποβαθμίζει τη ζωή των Ελλήνων».

Η τοποθέτηση Πολάκη

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο Παύλος Πολάκης λέει ότι η κυβέρνηση «δεν έχει την πραγματική εξουσία» αλλά «προσπαθεί να πάρει την πραγματική εξουσία». Το έκανε ξανά από τα Χανιά, όπου το βράδυ της Τετάρτης μίλησε σε εκδήλωση της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ.

«Η Αριστερά βρίσκεται μεν στην κυβερνητική εξουσία εδώ και δύο χρόνια, αλλά ακόμη προσπαθεί "να πάρει την πραγματική εξουσία"» είπε ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας.

«Κλείσαμε δύο χρόνια αριστερής παρένθεσης, παρένθεση μιας κυβέρνησης με την Αριστερά στην εξουσία, στην κυβερνητική εξουσία και προσπαθεί να πάρει την πραγματική εξουσία. Μιας κυβέρνησης, η οποία πολεμήθηκε όσο καμία στη μεταπολίτευση και πολεμιέται μέχρι σήμερα», ξεκίνησε την ομιλία του ο Παύλος Πολάκης και στη συνέχεια μίλησε για το «εντυπωσιακό αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος» και στον «συμβιβασμό που ακολούθησε».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT