Εικόνες και ήχοι της δεκαετίας του ’80 στη Στέγη

Εικόνες και ήχοι της δεκαετίας του ’80 στη Στέγη

1' 21" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Τότε που ακόμη εμφανίζαμε φιλμ», είναι ο τίτλος της φωτογραφικής έκθεσης που επιμελείται ο φωτογράφος Σπύρος Στάβερης με εικόνες του ’80 αλλά όχι δικές του, στο μείον 1 της Στέγης του Ιδρύματος Ωνάση. Από τα μάτια του πέρασαν εκατοντάδες εικόνες, που κοσμούσαν οικογενειακά φωτογραφικά άλμπουμ από πάρτι, σχολικές γιορτές, βραδινές εξόδους, εκδρομές και γενέθλια, που αποτυπώνουν τη μόδα, τις ανθρώπινες, σχέσεις, τη νοοτροπία και τις συνήθειες που σημάδεψε την όχι και τόσο μακρινή δεκαετία του ’80.

Η έκθεση ανοίγει στις 17 Φεβρουαρίου και την ίδια μέρα γίνεται το πάρτι έναρξης των παράλληλων εκδηλώσεων της Ελλάδας του ’80 με 10 «δισκοθέτες» που θα κινηθούν μακριά από ντίσκο και λαϊκά και θα εστιάσουν τα αυτιά μας στο new wave, στo πανκ και στον μέταλ ήχο.

Η ντίσκο όμως δεν θα λείπει από τις παράλληλες εκδηλώσεις. Το υπόγειο της Στέγης θα μεταμορφωθεί στο dj booth της θρυλικής Barbarella, όπου θα γίνουν συζητήσεις για τη σταδιακή μετατροπή των ντίσκο σε κλαμπ και την αλλαγή στον τρόπο διασκέδασης με το πέρασμα των χρόνων.

Οι παράλληλες εκδηλώσεις θα διαρκέσουν έως τον Απρίλιο και στο μεσοδιάστημα θα διοργανωθούν συζητήσεις για το Ευρωμπάσκετ του 1987 και για τη «μία συν μία βολή» που καθήλωνε τους Ελληνες στις οθόνες της ΕΡΤ, προβολή αμερικανικών ταινιών της εποχής, βραδιά μπίνγκο, εργαστήρια ρετρό ψηφιακών παιχνιδιών με αρκετά μπιτς και μπάιτς.

Οι λάτρεις του αναλογικού ας σημειώσουν στις ατζέντες τους ένα ενδιαφέρον workshop για το Analogue Video Hacking για τις 8 και 9 Απριλίου με τον καθηγητή Μουσικής Τεχνολογίας του Πανεπιστημίου του Λέστερ Τζον Ρίτσαρντς, ο οποίος θα μιλήσει για τις γέφυρες και τους πειραματισμούς του αναλογικού και ψηφιακού σήματος.

Πληροφορίες στο www.sgt.gr.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή