Σύλληψη υπόπτων για τρομοκρατία στη Νότια Γαλλία

Σύλληψη υπόπτων για τρομοκρατία στη Νότια Γαλλία

1' 8" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΜΟΝΠΕΛΙΕ. Τέσσερις νεαροί συνελήφθησαν στην πόλη Μονπελιέ στη Νότια Γαλλία ως ύποπτοι για σχεδιασμό τρομοκρατικής επίθεσης στο Παρίσι, σύμφωνα με χθεσινή ανακοίνωση του υπουργείου Εσωτερικών της χώρας.

Αστυνομικές πηγές ανέφεραν ότι μεταξύ των συλληφθέντων βρίσκονται άνδρας 20 ετών και η 16χρονη σύντροφός του. Οι δύο αυτοί συλληφθέντες ήταν γνωστοί στις αστυνομικές υπηρεσίες ως συμπαθούντες το Ισλαμικό Κράτος. Η έρευνα εντόπισε εκρηκτική ουσία TATP και άλλα υλικά κατασκευής βομβών στο διαμέρισμα του 20χρονου.

Η Γαλλία, όπου θα διεξαχθούν προεδρικές εκλογές στα τέλη Απριλίου, βρίσκεται σε κατάσταση ύψιστου συναγερμού για το ενδεχόμενο τρομοκρατικών επιθέσεων. Περισσότεροι από 230 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί στη χώρα σε σειρά τρομοκρατικών επιθέσεων από τις αρχές του 2015.

«Τα πρώτα στοιχεία της έρευνας μας επιτρέπουν να υποστηρίξουμε ότι προλάβαμε τρομοκρατική επίθεση», είπε ο υπουργός Εσωτερικών Μπρουνό Λε Ρου. Η γαλλική κυβέρνηση υποστηρίζει ότι εμπόδισε 17 τρομοκρατικές επιθέσεις εντός του 2016. Τον Ιούλιο, 86 άνθρωποι σκοτώθηκαν στη Νίκαια από οδηγό φορτηγού, ο οποίος συνέθλιψε τα θύματά του ενώ περπατούσαν στην παραλία της πόλης.

Στο μεταξύ, κατηγορίες τρομοκρατικής δράσης απήγγειλε χθες η εισαγγελία της Κοπεγχάγης εναντίον 16χρονου κοριτσιού το οποίο κατασκεύαζε εκρηκτικούς μηχανισμούς με την ουσία TATP στο σπίτι της.

Η 16χρονη σχεδίαζε να τοποθετήσει τις βόμβες σε σχολείο δυτικά της πρωτεύουσας της Δανίας, αλλά και σε εβραϊκό σχολείο της Κοπεγχάγης.

Η νεαρή κοπέλα είχε επισκεφθεί δύο φορές τη Συρία, ενώ η δίκη θα αρχίσει τον Απρίλιο.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή