Ντομπρόβσκις: Κλείστε την αξιολόγηση, δεν είναι στιγμή να επιστρέψουμε στην αστάθεια

Ντομπρόβσκις: Κλείστε την αξιολόγηση, δεν είναι στιγμή να επιστρέψουμε στην αστάθεια

58" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η Ελλάδα και οι δανειστές της, θα πρέπει να προχωρήσουν γρήγορα την αξιολόγηση ώστε η χώρα να λάβει τη νέα χρηματοδότηση, δήλωσε ανώτερος αξιωματούχος της Ενωσης προειδοποιώντας για τις συνέπειες οικονομικής αστάθειας στην ευρωζώνη, αν το θέμα καθυστερεί κι άλλο.

«Δεν είναι η ώρα να επιστρέψουμε στην οικονομική αστάθεια» επισημαίνει ο Βάλντις Ντομπρόβσκις, μιλώντας στη Γερμανική Welt.

«Πρέπει να ολοκληρωθούν οι μεταρρυθμίσεις του προγράμματος που αποσκοπούν στη βελτίωση της ανταγωνιστικότητας της ελληνικής οικονομίας και να δοθεί στους Έλληνες η ελπίδα ενός σταθερού και ασφαλούς μέλλοντος», πρόσθεσε.

Ο πρόεδρος των υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης Γερούν Ντάισελμπλουμ δήλωσε ότι οι συνομιλίες την Παρασκευή έφεραν όλες τις πλευρές κοντά σε ένα στάδιο κατά το οποίο οι δανειστές μπορούν να στείλουν εμπειρογνώμονες στην Αθήνα για να προετοιμάσουν μια έκθεση για την ολοκλήρωση των μεταρρυθμίσεων της χώρας.

Μια τέτοια συμφωνία σε τεχνικό επίπεδο, θα ανοίξει το δρόμο για μια απόφαση των υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης για την εκταμίευση νέων δανείων προς την Ελλάδα, χωρίς τα οποία, η Αθήνα θα χρεοκοπήσει τον Ιούλιο.

Ο Έλληνας πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας δήλωσε το Σάββατο ότι η αξιολόγηση θα ολοκληρωθεί θετικά, αλλά επανέλαβε ότι η Αθήνα δεν θα δεχθεί  «παράλογες» απαιτήσεις από τους δανειστές της.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT