Τζανακόπουλος: «Ούτε ένα ευρώ επιπλέον λιτότητα» – επίθεση σε Μητσοτάκη

Τζανακόπουλος: «Ούτε ένα ευρώ επιπλέον λιτότητα» – επίθεση σε Μητσοτάκη

1' 44" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Επίθεση κατά του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης αλλά και των δανειστών εξαπέλυσε ο υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος κατά τη διάρκεια της σημερινής ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών.

«Η χθεσινή αναθεώρηση των αποτελεσμάτων 2016 από την Κομισιόν μάς επιβεβαιώνει. Αποδεικνύει ότι η οικονομία επέστρεψε οριστικά στην ανάπτυξη. Το πρωτογενές πλεόνασμα για το 2016 αναμένεται να φτάσει ακόμα και το 2% του ΑΕΠ όταν ο στόχος ήταν 0,5%. Συνεπώς δεν έχει πλέον καμία βάση η συζήτηση για πιθανά μέτρα κάλυψης δημοσιονομικού κενού στο πλαίσιο του τρέχοντος προγράμματος. Εξάλλου, οι προβλέψεις κάνουν λόγο για υψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης τα 2 επόμενα χρόνια, τουλάχιστον» υπογράμμισε.

«Επομένως ούτε οι παράλογες απαιτήσεις για νέα μέτρα μετά τη λήξη του προγράμματος έχουν βάση. Τα νέα δεδομένα που έχουν προκύψει στη διαπραγμάτευση αναμένεται να επανάλαβει και ο κ. Μοσκοβισί στην αυριανή του επίσκεψη στην Αθήνα» προσέθεσε.

Ο κ. Τζανακόπουλος επανέλαβε ότι «η σταθερή θέση της κυβέρνησης και του πρωθυπουργού ότι η Ελλάδα δεν χρειάζεται και δεν θα λάβει ούτε €1 επιπλέον μέτρα λιτότητας επιβεβαιώνεται πλήρως. Αναμένουμε από το ΔΝΤ οτι θα αναγνωρίσει τη νέα πραγματικότητα και θα προχωρήσει σε πιο εποικοδομητικές προσεγγίσεις».

«Το ίδιο αναμένουμε και από το ΥΠΟΙΚ της Γερμανίας. Οι απόψεις για πρωτογενή πλεονάσματα για μια δεκαετία είναι απλώς μη ρεαλιστικές» προσέθεσε. «Η ελληνική κυβέρνηση διαπραγματεύεται με ισχυρά επιχειρήματα καθώς και με ισχυρούς συμμάχους στο πλευρό της», είπε.

«Στόχος μας παραμένει η ολοκλήρωση της αξιολόγησης το συντομότερο και η ένταξη στο QE που θα επαναφέρει την Ελλάδα στην πλήρη κανονικότητα. Ταυτόχρονα όμως ενδιαφερόμαστε και διαπραγματευόμαστε για μια συμφωνία που θα προστατεύει την κοινωνική πλειοψηφία.Το πώς θα κλείσει η αξιολόγηση είναι το ίδιο σημαντικό με το πότε θα κλείσει. Όσοι το τελευταίο διάστημα απαιτoύν το άρον άρον κλείσιμο της αξιολόγησης εξυπηρετούν τις παράλογες θέσεις κάποιων εκ των δανειστών» σημείωσε.

Κλείνοντας ο υπουργός εξαπέλυσε επίθεση κατά του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης. «Ο κ. Μητσοτάκης βρίσκεται στο Βερολίνο και αντί να βοηθήσει στην εθνική προσπάθεια, επέλεξε να επιρρίψει ευθύνες για την καθυστέρηση στην ελληνική κυβερνηση», ανέφερε.

«Οι κυβερνήσεις στην Ελλάδα δεν διορίζονται από τους δανειστές αλλά εκλέγονται από τον ελληνικό λαό», προσέθεσε σχετικά ο κ. Τζανακόπουλος.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή