Ληστεία πίσω από τη δολοφονία του ιερέα στον Γέρακα

Ληστεία πίσω από τη δολοφονία του ιερέα στον Γέρακα

1' 40" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η ληστεία θεωρείται το πιθανότερο κίνητρο της δολοφονίας του 46χρονου αρχιμανδρίτη Ιερόθεου στο σπίτι του στον Γέρακα. Αστυνομικοί που πραγματοποίησαν αυτοψία στο διαμέρισμα της οδού Ναυπλίου, διαπίστωσαν ότι οι δράστες είχαν παραβιάσει έπιπλο-βιτρίνα και αφαιρέσει όλα τα χρυσά αρχιερατικά εγκόλπια του 46χρονου ιερέα. Επιπλέον, είχαν ερευνήσει τους χώρους του διαμερίσματος ψάχνοντας για χρήματα. Τον άτυχο 46χρονο εντόπισε νεκρό τα ξημερώματα της Τρίτης ένας άλλος αρχιμανδρίτης –φίλος του θύματος– και ειδοποίησε την αστυνομία. Στο σημείο πήγαν κλιμάκια του τμήματος Δίωξης Ανθρωποκτονιών και της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών, όπως επίσης και ιατροδικαστής.

Ο αρχιμανδρίτης εντοπίστηκε νεκρός στο κρεβάτι του. Τα χέρια και τα πόδια του ήταν δεμένα με κορδόνια παπουτσιών και ρούχα, ενώ το πρόσωπό του ήταν καλυμμένο με πανί. Στο μπάνιο του διαμερίσματος βρέθηκε ένα μαξιλάρι με ίχνη αίματος. Από τα πρώτα ευρήματα της έρευνας προέκυψε ότι ο θάνατος του ιερέα ήταν ασφυκτικός, καθώς και ότι ο άτυχος άνδρας άνοιξε την πόρτα στους δολοφόνους του καθόσον η εξωτερική πόρτα του σπιτιού δεν είχε ίχνη παραβίασης. Της δολοφονίας του είχε προηγηθεί πάλη. Κι αυτό διότι διαπιστώθηκε ότι ο 46χρονος είχε υποστεί κατάγματα στα πλευρά από χτυπήματα.

Τα μέχρι στιγμής δεδομένα κατατείνουν στο συμπέρασμα ότι ο ιερέας έπεσε θύμα ληστείας, καθώς ο δράστης ή οι δράστες αφαίρεσαν τα μεγάλης αξίας αρχιερατικά εγκόλπια που ο αρχιμανδρίτης φύλαγε σε έπιπλο-βιβλιοθήκη στο διαμέρισμά του. Το θύμα λειτουργούσε στον Αγ. Γεώργιο Πεντέλης, ενώ ο έτερος ιερέας που εντόπισε τον 46χρονο δολοφονημένο είναι αρχιμανδρίτης σε εκκλησία στα «Πευκάκια».

Στο μεταξύ, μια ακόμα δολοφονία αποκαλύφθηκε χθες το πρωί χάρη στην παρατηρητικότητα ενός χειμερινού κολυμβητή, στον Αγιο Κοσμά. Θύμα είναι ένας 47χρονος Αλβανός, πιθανότατα άστεγος, ο οποίος βρέθηκε δολοφονημένος σε παράπηγμα απέναντι από το παλιό αεροδρόμιο του Ελληνικού. Στο σημείο πήγε αρχικά περιπολικό της Αμεσης Δράσης και στη συνέχεια αστυνομικοί της Δίωξης Ανθρωποκτονιών και της «Σήμανσης» για να κάνουν αυτοψία στον χώρο. Το θύμα ήταν καθισμένο σε καρέκλα και είχε δεχθεί χτύπημα στην αριστερή πλευρά του κεφαλιού του με αιχμηρό αντικείμενο. Στο σημείο βρέθηκε ένα μικρό τσεκούρι, το οποίο εκτιμάται ότι είναι το όπλο του εγκλήματος.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή