IWC Aquatimer Chronograph Edition “Sharks”

1' 58" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τα νούμερα είναι σοκαριστικά. Υπολογίζεται ότι 100 εκατομμύρια καρχαρίες εξοντώνονται κάθε χρόνο για το κρέας, τα πτερύγια, το συκώτι και τις βραγχιακές άκανθές τους. Οι ερευνητές κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου και η IWC Schaffhausen αναλαμβάνει δράση προσπαθώντας να δώσει λύση στο πρόβλημα με ένα ρολόι! Το νέο Aquatimer Chronograph Edition «Sharks» είναι μία συλλεκτική δημιουργία που συνοδεύεται από ένα βιβλίο, το Sharks του Michael Muller (των εκδόσεων Taschen), ένα μεγάλο coffee-table book με εκατοντάδες εκπληκτικές φωτογραφίες από τον κόσμο του βυθού και πρωταγωνιστές καρχαρίες κάθε είδους.

IWC Aquatimer Chronograph Edition “Sharks”-1

Ο φωτογράφος που έχει γίνει ευρέως γνωστός κυρίως για τα πορτρέτα διάσημων προσώπων, την τελευταία δεκαετία ταξίδεψε σε όλο τον πλανήτη για να φωτογραφήσει τα τρομακτικά όσο και γοητευτικά πλάσματα της θάλασσας. Καταδύθηκε μαζί με τον εξοπλισμό του και κολύμπησε ανάμεσα στα θηρία χωρίς προστατευτικό κλουβί. To ρολόι και το βιβλίο είναι άλλη μία απόδειξη της οικολογικής ευαισθησίας της IWC, όπως αποδεικνύει άλλωστε και η επτάχρονη συνεργασία της με το Ίδρυμα Charles Darwin Foundation για την προστασία των ωκεανών και τη διατήρηση των θαλάσσιων οικοσυστημάτων.

IWC Aquatimer Chronograph Edition “Sharks”-2

Η νέα ειδική έκδοση Aquatimer στεγάζεται σε κάσα διαμέτρου 44 mm και πάχους 17 mm από ανοξείδωτο ατσάλι και τυλίγεται γύρω από τον καρπό με ένα ανάγλυφο λουράκι από μαύρο καουτσούκ. Το καντράν του σε γκρι ανθρακί τόνους (με ωραίο εφέ ηλιακών ακτίνων) μιμείται το χρώμα των περισσοτέρων ειδών καρχαρία. Δείκτες και ενδείξεις φέρουν φωτοβόλο επίστρωση για άριστη ορατότητα στο σκοτάδι του βυθού.

IWC Aquatimer Chronograph Edition “Sharks”-3

Το πίσω μέρος της κάσας υπάρχει χαραγμένη μία ομάδα από σφυροκέφαλους καρχαρίες. Στο εσωτερικό υπάρχει ένας εξαιρετικά αξιόπιστος μηχανισμός χρονογράφου, ο Caliber 89365, κατασκευασμένος in-house από την IWC, ο οποίος κουρδίζει αυτόματα, διαθέτει ημερομηνία και λειτουργία flyback και παρέχει 68 ώρες αυτονομίας στον κάτοχό του.

IWC Aquatimer Chronograph Edition “Sharks”-4

Ως αυθεντικό εργαλείο για δύτες, ο χρονογράφος είναι ειδικά κατασκευασμένος ώστε να αντέχει σε βάθη μεγαλύτερα των 300 μέτρων (30 bar). Ο χρόνος κατάδυσης μπορεί να προσδιοριστεί με τη βοήθεια της μηχανικής εξωτερικής/εσωτερικής στεφάνης. Πρόκειται για μία πατέντα της IWC που συνδυάζει την άψογη ορατότητα μίας εσωτερικής στεφάνης με την πρακτικότητα μίας εξωτερικής. Για λόγους ασφαλείας η εσωτερική στεφάνη μπορεί να ρυθμιστεί μόνο με φορά αντίθετη των δεικτών του ρολογιού (αριστερόστροφα) χάρη στο σύστημα IWC SafeDive.

IWC Aquatimer Chronograph Edition “Sharks”-5

Ο Aquatimer Chronograph Edition “Sharks” είναι περιορισμένη έκδοση 500 κομματιών και διατίθεται μέσα σε μία μεταλλική κασετίνα εμπνευσμένη από τα σιδερένια κλουβιά που χρησιμοποιούν οι δύτες όταν κολυμπούν ανάμεσα στους καρχαρίες.

Περισσότερες πληροφορίες εδώ.

Αποκλειστικός αντιπρόσωπος: Richemont Hellas (τηλ.: 210-6471310)

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή