Η πολιτιστική ατζέντα της Τετάρτης

Η πολιτιστική ατζέντα της Τετάρτης

1' 9" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

• Η Μαίρη Γιόση, ποιήτρια, καθηγήτρια Φιλολογίας στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και μεταφράστρια, παρουσιάζει αποσπάσματα από την αρχαία λυρική ποίηση και την τραγωδία στο πρωτότυπο και σε νεοελληνική απόδοση. Στην Ελληνοαμερικανική Ενωση, στις 7.30 μ.μ. (Μασσαλίας 22).

• «Πλούτος και μοναδικότητα της ελληνικής χλωρίδας. Μέθοδοι συστηματικής κατάταξης από τον Λινναίο έως σήμερα και η Βοτανική Συλλογή του Μουσείου Γουλανδρή Φυσικής Ιστορίας» είναι ο τίτλος της σημερινής ομιλίας του Γρηγόρη Ιατρού, καθηγητή Τμήματος Βιολογίας, τομέας Βιολογίας φυτών, Πανεπιστήμιο Πατρών. Στο Μουσείο Γουλανδρή Φυσικής Ιστορίας στις 7 μ.μ. (Οθωνος 100, Κηφισιά).

• «Το Brexit και η εξωτερική πολιτική της Ε.Ε.: Αρχή του τέλους ή νέα αρχή;» είναι το θέμα της συζήτησης στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών. Συμμετέχουν οι Karen E. Smith, Kevin Featherstone, Λουκάς Τσούκαλης. Στις 7 μ.μ. (Βασ. Σοφίας και Κόκκαλη).

• Οι εκδόσεις Καστανιώτη και το βιβλιοπωλείο Γνώση παρουσιάζουν το νέο μυθιστόρημα της Ελένης Πριοβόλου «Μετά φόβου». Η συγγραφέας θα συνομιλήσει με το κοινό και θα υπογράψει αντίτυπα του βιβλίου της. Στις 7 μ.μ. (Γρηγορίου Αυξεντίου 26, Ζωγράφου).

• Η μουσικοχορευτική παράσταση «Τango love stories» φιλοξενείται απόψε στο Παλλάς. Εντεκα ζευγάρια υμνούν το μυστήριο του έρωτα υπό τους ήχους της αργεντίνικης μουσικής. Στις 9.15 μ.μ. (Βουκουρεστίου 5).

• Ο Γιώργος Περρής δίνει συναυλία στο θέατρο Αλφα-Ιδέα. (Πατησίων 37 και Στουρνάρη Κέντρο, 210-52.21.444).

• Παρουσίαση του νέου μυθιστορήματος του Μιχάλη Μοδινού «Εκουατόρια» (εκδ. Καστανιώτη) στις 7 μ.μ. στο βιβλιοπωλείο Books Plus/Αrt & Coffee (Πανεπιστημίου 37).

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή