Υποβάθμιση της Βορείου Ελλάδος καταγγέλλει ο Κ. Γκιουλέκας

Υποβάθμιση της Βορείου Ελλάδος καταγγέλλει ο Κ. Γκιουλέκας

1' 9" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο αναπληρωτής Τομεάρχης Εσωτερικών της Νέας Δημοκρατίας, αρμόδιος για τα θέματα Μακεδονίας – Θράκης, Κωνσταντίνος Γκιουλέκας, με αφορμή διατάξεις που προωθούνται από την Κυβέρνηση σε νομοσχέδιο που συζητείται στην Κοινοβουλευτική Επιτροπή Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Η υποβάθμιση της Βορείου Ελλάδος συνεχίζεται.

Αυτή η Κυβέρνηση, αντί να βοηθήσει στην ανάπτυξη του βορειοελλαδικού χώρου, ακυρώνει όποιες προσπάθειες είχαν γίνει στο παρελθόν προς αυτή την κατεύθυνση.

Πρώτα υποβάθμισε το Υπουργείο Μακεδονίας – Θράκης, αναθέτοντας τη σχετική αρμοδιότητα σε Υφυπουργό. Στην συνέχεια ίδρυσε το Γραφείο Πρωθυπουργού στην Θεσσαλονίκη, περιθωριοποιώντας ακόμη περισσότερο το ρόλο και τις αρμοδιότητες της σημερινής Υφυπουργού.

Τώρα, η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ ολοκληρώνει την πολιτική υποβάθμισης προωθώντας διατάξεις, όπως συμβαίνει στο υπό συζήτηση νομοσχέδιο του Υπουργείου Εσωτερικών στην αρμόδια Κοινοβουλευτική Επιτροπή, οι οποίες μεταφέρουν όλες τις αρμοδιότητες και τις διάφορες διευθύνσεις που λειτουργούσαν στο Υπουργείο Μακεδονίας – Θράκης, όπως δύο κεντρικά συμβούλια, στο νέο υποβαθμισμένο και περιθωριοποιημένο υφυπουργείο.

Έτσι φαίνεται ότι εννοούν στην πράξη την αποκέντρωση οι κυβερνώντες. Με τον τρόπο αυτό δεν βοηθούν την Βόρειο Ελλάδα αλλά, αντίθετα, αδυνατίζουν την θέση της.

Θα πρέπει να γνωρίζει ο κ. Τσίπρας ότι το αίτημα των βορειοελλαδιτών είναι η αναβάθμιση και η ανάπτυξη της Μακεδονίας και της Θράκης. Ταυτόχρονα, όμως, είναι αναγκαία και η αναβάθμιση του αντίστοιχου Υπουργείου, σε ένα Υπουργείο με ενεργό ρόλο και αυξημένες αρμοδιότητες που θα αποτελέσει πυρήνα ενδυνάμωσης όλης της Βορείου Ελλάδος».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή