Στην Αγκυρα σήμερα ο στρατηγός Ντάνφορντ

Στην Αγκυρα σήμερα ο στρατηγός Ντάνφορντ

55" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΑΓΚΥΡΑ. Την τουρκική πρωτεύουσα πρόκειται να επισκεφθεί σήμερα ο αρχηγός του αμερικανικού επιτελείου εθνικής άμυνας, στρατηγός Τζόζεφ Ντάνφορντ, για να συζητήσει, μεταξύ άλλων, τη συμμετοχή της κουρδικής πολιτοφυλακής του YPG στην ανακατάληψη της «πρωτεύουσας» του Ισλαμικού Κράτους, τη Ράκα.

Σε χθεσινές του δηλώσεις από τις Βρυξέλλες, ο Τούρκος υπουργός Αμυνας, Φικρί Ισίκ, είπε: «Αν θέλουμε η επιχείρηση κατά της Ράκα να στεφθεί με επιτυχία, θα πρέπει να διεξαχθεί από αραβικές δυνάμεις της περιοχής και όχι από τους Κούρδους του YPG. Η νέα αμερικανική κυβέρνηση έχει υιοθετήσει διαφορετική στάση από εκείνη των προκατόχων της. Δεν επιμένουν πια για συμμετοχή του YPG, αν και δεν έχουν αποφασίσει ακόμη οριστικά», είπε ο κ. Φικρί. Η στήριξη που προσφέρει η Ουάσιγκτον στο μέτωπο SDF (κυριαρχούμενο από τους Κούρδους του YPG) έχει προκαλέσει εντάσεις μεταξύ ΗΠΑ και Τουρκίας. Την ίδια στιγμή, η από αέρος στήριξη που προσφέρουν οι ΗΠΑ στην επιχείρηση του YPG κατά της Ράκα, έχει επιτρέψει στους Κούρδους πολιτοφύλακες να περικυκλώσουν την πρωτεύουσα των ισλαμιστών. Η Ουάσιγκτον, από τη μεριά της, επιμένει ότι ο εξοπλισμός που παρέχει στο YPG προσφέρεται κατά προτεραιότητα σε αραβικές πολιτοφυλακές της συμμαχίας.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή