Εκδήλωση από Βενιζέλο με θέμα «εθνικολαϊκιστές vs υπνοβάτες»

Εκδήλωση από Βενιζέλο με θέμα «εθνικολαϊκιστές vs υπνοβάτες»

1' 7" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Η Ευρώπη και η Ελλάδα στον παγκόσμιο χάρτη του λαϊκισμού, εθνικολαϊκιστές vs υπνοβάτες» είναι το θέμα μιας ακόμη εκδήλωσης που διοργανώνει το απόγευμα ο Κύκλος Ιδεών του Ευ. Βενιζέλου (18.00 στο φουαγιέ του θεάτρου Παλλάς) και, όπως προϊδεάζει και ο τίτλος, ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ αναμένεται να εξαπολύσει ολομέτωπη επίθεση στην κυβέρνηση. Κάτι που φαίνεται, άλλωστε, και από την πρόσκληση που εστάλη στα ΜΜΕ.

«Μετά δύο χρόνια διακυβέρνησης των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ μπορούμε πια με ασφάλεια να μιλήσουμε για την ύπαρξη μιας εθνικολαϊκιστικής κυβέρνησης που δεν αποτελείται από δύο κόμματα, αλλά είναι σάρκα μία και δρουν συμπληρωματικά. Αυτό το εθνικολαϊκιστικό μόρφωμα οδηγεί τη χώρα μας στο τρίπτυχο της οικονομικής καταστροφής, της θεσμικής εκτροπής, της εθνικής ταπείνωσης», αναφέρει χαρακτηριστικά ο κ. Βενιζέλος και, τονίζοντας πως «και μόνον η συζήτηση περί της επιστροφής στη δραχμή, την οποία συντηρεί η κυβέρνηση για τη διατήρηση της εξουσίας, βλάπτει τη χώρα ανεπανόρθωτα», καταλήγει ότι ο μεγάλος κίνδυνος είναι ότι «η κοινωνία και οι πολιτικές ηγεσίες παρακολουθούμε ως υπνοβάτες το πού μας οδηγούν, σε ένα σκηνικό που θυμίζει την περίοδο πριν από τον Α΄ Παγκόσμιο Πόλεμο». Για την αντιπαραβολή αυτή άλλωστε –λαϊκιστές vs υπνοβάτες– έχουν κληθεί να μιλήσουν ο αναπληρωτής καθηγητής Πολιτικής Επιστήμης Ανδρ. Πανταζόπουλος, ο εκδότης, συγγραφέας Π. Παπασαραντόπουλος και ο δημοσιογράφος Ι. Πιπίνης, σε μια συζήτηση που θα συντονίσει ο Ηλ. Κανέλλης και θα ολοκληρωθεί με τοποθέτηση του κ. Βενιζέλου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή