Δίωξη στον 25χρονο για επίθεση κατά Συρίγου

Δίωξη στον 25χρονο για επίθεση κατά Συρίγου

45" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Βαριά ποινική δίωξη ασκήθηκε από την Εισαγγελία της Αθήνας εις βάρος 25χρονου φοιτητή που επιτέθηκε με βία κατά του καθηγητή Αγγελου Συρίγου μέσα στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, στο οποίο ο καθηγητής διδάσκει. Αρμόδιος εισαγγελικός λειτουργός, ενώπιον του οποίου προσήχθη ο 25χρονος, άσκησε εις βάρος του διώξεις για επικίνδυνη σωματική βλάβη, εξύβριση και απειλή και τον παρέπεμψε στο Αυτόφωρο από όπου πήρε προθεσμία για να δικαστεί.

Ο καθηγητής του Τμήματος Διεθνών και Περιφερειακών Σπουδών Αγγελος Συρίγος έπεσε θύμα ξυλοδαρμού από νεαρούς στο προαύλιο του Παντείου Πανεπιστημίου προχθές το μεσημέρι. Δέχθηκε πολλαπλά χτυπήματα στο κεφάλι και στα πλευρά και χρειάστηκε να μεταφερθεί στο Ασκληπιείο Βούλας, όπου του έγιναν έξι ράμματα. Αφορμή για την εις βάρος του επίθεση στάθηκε η παρατήρησή του σε νεαρό που έγραφε με σπρέι σύνθημα σε τοίχο του πανεπιστημίου. Ακολούθησε λεκτική αντιπαράθεση του καθηγητή με τον νεαρό και δευτερόλεπτα μετά η ένταση κλιμακώθηκε καθώς δύο ακόμα άτομα παρενέβησαν στον καβγά.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή