Συμφωνία Παγκρήτιας – ΕΤΕπ για ενίσχυση ΜμΕ

Συμφωνία Παγκρήτιας – ΕΤΕπ για ενίσχυση ΜμΕ

1' 7" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σύμβαση ύψους 50 εκατ. ευρώ για τη χρηματοδότηση μικρομεσαίων και μεσαίας κεφαλαιοποίησης επιχειρήσεων υπέγραψε η Παγκρήτια Τράπεζα με την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων (ΕΤΕπ). Η συμφωνία είναι στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας της ΕΤΕπ «Απασχόληση για νέους», προσφέροντας επιπλέον οικονομικά κίνητρα σε επιχειρήσεις που προωθούν τη νεανική απασχόληση. Η Παγκρήτια πρόκειται να αξιοποιήσει το ποσό των 50 εκατ. ευρώ, δανειοδοτώντας μικρομεσαίες και μεσαίας κεφαλαιοποίησης επιχειρήσεις, που δραστηριοποιούνται στους τομείς του τουρισμού, της γεωργίας και των υπηρεσιών, οι οποίες θα έχουν τη δυνατότητα να επωφεληθούν από τα ανταγωνιστικά επιτόκια ώστε να μπορέσουν να συμβάλουν αποτελεσματικά και στην αντιμετώπιση του υψηλού βαθμού ανεργίας των νέων. Ο αντιπρόεδρος της ΕΤΕπ και υπεύθυνος για τις χρηματοδοτήσεις στην Ελλάδα, κ. Τζόναθαν Τέιλορ, τόνισε: «Η ΕΤΕπ είναι προσανατολισμένη στη στήριξη της πραγματικής οικονομίας, καθώς και της επένδυσης στους νέους.

Η Παγκρήτια διαδραματίζει ένα σημαντικό ρόλο στην ελληνική περιφέρεια, κύρια στην Κρήτη και οι συντονισμένες προσπάθειές μας θα βοηθήσουν περισσότερες επιχειρήσεις σε όλη τη χώρα να επεκτείνουν την επιχειρηματική τους δραστηριότητα και να δημιουργήσουν νέες θέσεις εργασίας ειδικά για νέους, που αντιπροσωπεύουν και το μέλλον της χώρας». Από την πλευρά του, ο αντιπρόεδρος της Παγκρήτιας κ. Νίκος Μυρτάκης, σημείωσε ότι: «το ποσό της νέας συμφωνίας θα υποστηρίξει έμπρακτα επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται σε αναπτυσσόμενους τομείς όπως ο τουρισμός, η ενέργεια, ο αγροδιατροφικός τομέας, οι εξαγωγές, αλλά και τομείς που δοκιμάζονται όπως το εμπόριο και η μεταποίηση».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή