«Κανονιές» κατά Βενγκέρ στην Αγγλία

«Κανονιές» κατά Βενγκέρ στην Αγγλία

1' 31" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ομοβροντία σχολίων εις βάρος του Αρσέν Βενγκέρ σημειώθηκε χθες στην Αγγλία, μία ημέρα μετά τη συντριβή της ομάδας του, της Αρσεναλ, με 5-1 από την Μπάγερν στο Μόναχο. Το συμβόλαιο του Αλσατού προπονητή ολοκληρώνεται το καλοκαίρι και όλο και πληθαίνουν οι φωνές για τον «κύκλο που πρέπει να κλείσει έπειτα από 21 χρόνια».

Ατυχία, σύμπτωση, ή κόπωση του προπονητή; Ο,τι απ’ όλα κι αν συμβαίνει στη δημοφιλέστερη ομάδα του Λονδίνου, εδώ και επτά χρόνια την υποχρεώνει να τερματίζει την πορεία της στο Τσάμπιονς Λιγκ με το πρώτο εμπόδιο στα νοκ-άουτ του θεσμού – εκτός κι αν συντρίψει στη ρεβάνς του Μαρτίου την Μπάγερν, πέρα από κάθε προσδοκία.

Η απογοητευτική παρουσία των «κανονιέρηδων» στο δεύτερο ημίχρονο στο Μόναχο (το πρώτο έληξε 1-1, με δύο μεγάλες χαμένες ευκαιρίες της Αρσεναλ να πάρει και προβάδισμα) αποδίδεται όχι μόνο στην εκπληκτική παρουσία των Βαυαρών αλλά και στην κατάρρευση της ομάδας του κ. Βενγκέρ. «Είναι θλιβερό να τον βλέπει κανείς έτσι, έναν γεννημένο νικητή» σχολίασε ο Λι Ντίξον, βετεράνος άσος της Αρσεναλ που επί έξι χρόνια ήταν υπό τις οδηγίες του Αλσατού.

Σε συνέντευξή του μετά το ματς, προχθές, ο κ. Βενγκέρ απάντησε ότι «τον Μάρτιο ή τον Απρίλιο» θα λάβει την απόφασή του σχετικά με το αν θα συνεχίσει την καριέρα του στο «Εμιρεϊτς», ενώ το BBC ανέφερε ότι η Αρσεναλ θα πάρει τη σχετική απόφαση μετά το τέλος της σεζόν, δηλαδή τον Μάιο. Υπάρχουν, πάντως, ρεπορτάζ που θέλουν τον σύλλογο να έχει ήδη προτείνει νέο διετές συμβόλαιο στον 67χρονο τεχνικό.

• Κρίση διέρχεται και η Μπαρτσελόνα, με τον Τύπο να έχει ήδη δημοσιεύσει το όνομα του πιθανότερου διαδόχου του Λουίς Ενρίκε στον πάγκο των «μπλαουγκράνα». Πρόκειται για τον Αργεντινό Χόρχε Σαμπαόλι, τον προπονητή που έχει φέρει τη Σεβίλλη σφήνα μεταξύ της Ρεάλ και της Μπάρτσα στο πρωτάθλημα, έχοντας κατακτήσει και το Κόπα Αμέρικα με την εθνική Χιλής το 2015.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή