Η πολιτιστική ατζέντα της Παρασκευής

Η πολιτιστική ατζέντα της Παρασκευής

1' 9" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

• Βραδιά αφιερωμένη στον Φιοντόρ Ντοστογιέφσκι με αφορμή την κυκλοφορία του μονολόγου «Το όνειρο ενός γελοίου» (εκδ. Vakxikon.gr) στις 7 μ.μ. στις «Μορφές Εκφρασης» (Αλκμήνης 13). Μιλούν ο Στάθης Λιβαθινός, ο Θωμάς Κινδύνης, η Αννα-Σεβαστή Τζίμα και η Ασημίνα Ξηρογιάννη. Θα ακολουθήσει παράσταση.

• Εγκαίνια έκθεσης φωτογραφίας του Στέφανου Σάμιου, στις 7 μ.μ., στο Ιταλικό Μορφωτικό Ινστιτούτο (Πατησίων 47).

• Ο Σταμάτης Κριμιζής, επικεφαλής διαστημικών αποστολών της NASA, o αστροναύτης Luca Parmitano και ο Παντελής Πουλάκης, μηχανικός της αποστολής ΕxoMars, συνομιλούν με το κοινό για τις ρομποτικές και επανδρωμένες διαστημικές αποστολές, στις 6.30 μ.μ., στο Ιδρυμα Ευγενίδου.

• Ο κριτικός λογοτεχνίας και γραμματολόγος Αλέξης Ζήρας συζητά με το κοινό μετά το τέλος της παράστασης «Το κιβώτιο» στο Studio Μαυρομιχάλη (Μαυρομιχάλη 134). Ωρα έναρξης 9 μ.μ.

• Παιδιά από 9 έως 11 ετών γίνονται ντετέκτιβ σε μια ιστορία εμπνευσμένη από τις περιπέτειες του ντετέκτιβ Κλουζ, στις 7.30 μ.μ., στον Πολυχώρο Μεταίχμιο (Ιπποκράτους 118).

• Ανοιχτή συζήτηση με αφορμή το βιβλίο της Ελένης Στασίνου «Βρωμοθήλυκα της Ιστορίας» (εκδ. Γκοβόστη) στις 7.30 μ.μ. στο βιβλιοπωλείο «De Profundis» (Zωοδόχου Πηγής 73). Συμμετέχουν ο Κωνσταντίνος Μπούρας και ο Γρηγόρης Χαλιακόπουλος.

• Το τρίο του μουσικού και συνθέτη Paul Goodman (Paul Goodman, Μανωλία Κοκολογιάννη, Αλέξης Νόνης) εμφανίζεται στις 9 μ.μ. στο Κέντρο Ελέγχου Τηλεοράσεων (Κύπρου 91α).

• Πρεμιέρα της παράστασης «Δεσποινίς Τζούλια» του Στρίντμπεργκ, σε σκηνοθεσία Βασίλη Μπισμπίκη, στις 9 μ.μ., στον πολυχώρο Cartel (Μικέλη 4, Βοτανικός).

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή