Flashback στην 17η Φεβρουαρίου

1' 27" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο
Flashback στην 17η Φεβρουαρίου-1

Ήταν 17 Φεβρουαρίου του 1972 όταν ο πρόεδρος των ΗΠΑ Richard Nixon και η σύζυγός του Pat αποχαιρετούσαν τους Αμερικανούς στο κατώφλι του Air Force One στην βάση Andrews. Το προεδρικό ζεύγος θα κάνει το ιστορικό ταξίδι στην Κίνα με ενδιάμεσο σταθμό την Χαβάη και το Γκουάμ. Η επίσκεψη οργανώθηκε δύσκολα και με κόπο. Μεσολάβησε μια πρόσκληση της ομάδας πινγκ πονγκ των ΗΠΑ από τον Μαο και η μυστική επίσκεψη του Κίσνιγκερ στο Πεκίνο τον Ιούλιο της ίδιας χρονιάς. Η επίσκεψη που διήρκεσε μια εβδομάδα είχε τεράστιο αντίκτυπο. Τόσο που μια από τις πιο σημαντικές όπερες του εικοστού αιώνα του Tζον Ανταμς πραγματεύεται ακριβώς αυτό και έχει τον τίτλο «Ο Νιξον στην Κίνα». (AP Photo)

Flashback στην 17η Φεβρουαρίου-2

Η Νεολαία του Χίτλερ και η Γερμανική Προτεσταντική Νεολαία ενώνονται μαζί με ενθουσιασμό σε μια τεράστια συγκέντρωση στο Lustgarten του Βερολίνου το 1937.(AP Photo)

Flashback στην 17η Φεβρουαρίου-3

Είναι η εποχή που θαυμαστός καινούργιος κόσμος της τεχνολογίας μας καθηλώνει και μας φοβίζει παράλληλα. Όταν ανακοινώθηκε το τουρνουά σκακιού μεταξύ του υπερυπολογιστή της IBM, Deep Blue και του διεθνή πρωταθλητή Garry Kasparov, ήταν πολλοί που πίστευαν ότι η τεχνολογία με τις άπειρες δυνατότητες και συνδυασμούς θα νικούσε το ανθρώπινο μυαλό. Μέγα σφάλμα, αν εξαιρέσει κανείς τον πρώτο αγώνα, ο Kasparov νίκησε κατά κράτος την τεχνολογία, βάζοντας την ανθρώπινη σκέψη πάλι στο υψηλότερο βάθρο. Ηταν το 1996. (AP Photo/H. Rumph, Jr.)

Flashback στην 17η Φεβρουαρίου-4

Στην καθημερινή τους ρουτίνα για την εργασία τους το 1953, οι κυρίες που περνούν από την Πέμπτη Λεωφόρο κοντοστέκονται. Είναι το εντυπωσιακό κατάστημα του Cartie που κάνει τις γυναίκες να σταματούν για να χαζέψουν τα πολύτιμα πετράδια, τα αστραφτερά κοσμήματα κάποια εκ των οποίων ανήκουν στην Αυτοκράτειρα Αικατερίνη της Ρωσίας, αλλά και πρωτότυπες δημιουργίες του οίκου με παραδείσια πουλά στολισμένα με σμαράγδια και ρουμπίνια. (AP Photo/Bob Wands)

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή