Ξεκινάει από σήμερα η τουριστική σεζόν στο Costa Navarino

Ξεκινάει από σήμερα η τουριστική σεζόν στο Costa Navarino

2' 15" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Εναρξη λειτουργίας για τη φετινή σεζόν κάνει σήμερα το Costa Navarino. Ετσι, διατηρεί την παράδοση που έχει καθιερώσει την τελευταία τριετία, να υποδέχεται τους πρώτους τουρίστες εντός του Φεβρουαρίου. Φέτος πετυχαίνει μάλιστα –έστω και για μία ημέρα– να ανοίξει ακόμη νωρίτερα τις πόρτες στους πελάτες του, στο πλαίσιο του στόχου για επιμήκυνση της σεζόν.

Υπενθυμίζεται ότι το 2014 το ξενοδοχείο Τhe Westin Resort Costa Navarino είχε ανοίξει στις 22 Φεβρουαρίου, το 2015 στις 20 Φεβρουαρίου και το 2016 στις 21 Φεβρουαρίου. Σε ό,τι αφορά τη διάρκεια λειτουργίας του συγκροτήματος, οι καλύτερες σεζόν τα τελευταία χρόνια ήταν το 2014 για το Westin, με τελευταία ημέρα λειτουργίας του τις 5 Δεκεμβρίου, και το 2016, με τελευταία ημέρα λειτουργίας του στις 27 Νοεμβρίου.

Το ραντεβού των γκόλφερ

Το συγκρότημα θα ανοίξει φέτος με υψηλές πληρότητες χάρη στη διοργάνωση του 1ου Μessinia Pro Am από τις 21 έως τις 24 Φεβρουαρίου. Το τουρνουά φιλοδοξεί να καθιερωθεί ως ο θεσμός που θα φιλοξενεί στις τάξεις του την ελίτ των γκόλφερ απ’ όλο τον κόσμο, συμβάλλοντας στην ανάδειξη του γκολφικού τουρισμού και συνεισφέροντας στην ανάπτυξη του αθλήματος στην Ελλάδα.

Σε ό,τι αφορά συνολικότερα το τουριστικό κύμα που αναμένεται, σημαντικότερες αγορές για την Costa Navarino είναι η βρετανική, η γερμανική, η αυστριακή, η ρωσική, η ελβετική, αλλά και η ελληνική. Επίσης, ανοδικές τάσεις εμφανίζουν οι κρατήσεις από τη γαλλική αγορά. Γενικότερα, οι εκτιμήσεις για τη φετινή σεζόν, με βάση και την αύξηση των πτήσεων στο αεροδρόμιο της Καλαμάτας «Καπετάν Βασίλης Κωνσταντακόπουλος», προδιαγράφονται θετικές για το τουριστικό συγκρότημα της Μεσσηνίας.

Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία, η αύξηση των πτήσεων για φέτος στο αεροδρόμιο κυμαίνεται σε ποσοστό 18%. Ειδικότερα, περισσότερες από 15 αεροπορικές εταιρείες θα επιχειρήσουν στη Καλαμάτα για το 2017 συνδέοντας τη μεσσηνιακή πρωτεύουσα με 26 προορισμούς. Μεταξύ των εταιρειών που θα ενισχύσουν τη συνδεσιμότητα της Καλαμάτας με διεθνείς προορισμούς είναι η Aegean, η British Airways, η Αir Berlin, η Εasy Jet, η Austrian Airlines, η SAS, η Τhomas Cook και η Transavia.

Ιδιαίτερα θετική εξέλιξη αποτελεί το γεγονός της επαναφοράς της πτήσης Καλαμάτα – Αθήνα από την Αegean. Θα πραγματοποιούνται συνολικά 12 πτήσεις την εβδομάδα μειώνοντας την πρόσβαση στη μεσσηνιακή πρωτεύουσα σε μόλις 50 λεπτά. Η Aegean θα προσθέσει νέες απευθείας πτήσεις από τη Λάρνακα και η TUIFly Belgium από τη Λιλ της Γαλλίας. Παράλληλα, αυξάνονται οι συχνότητες των δρομολογίων της Aegean από τη Μόσχα σε δύο πτήσεις την εβδομάδα και της Condor από Μόναχο σε δύο πτήσεις, επίσης, την εβδομάδα.

Επιπλέον, η British Airways αποφάσισε να επεκτείνει την επιχειρησιακή περίοδο των πτήσεων από το Χίθροου στο Λονδίνο έως το τέλος Οκτωβρίου. Σημειώνεται βάσει των τελευταίων συγκεντρωτικών στοιχείων ότι κατά την περυσινή σεζόν οι αφίξεις στο αεροδρόμιο της Καλαμάτας αυξήθηκαν κατά 24,6% σε σχέση με το 2015.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή