Η HotelBrain διαχειρίζεται 180 ξενοδοχεία σε 8 χώρες

Η HotelBrain διαχειρίζεται 180 ξενοδοχεία σε 8 χώρες

1' 34" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε 180 έφθασε ο αριθμός των ξενοδοχείων που βρίσκονται στο χαρτοφυλάκιο της ελληνικής εταιρείας HotelBrain, η οποία από την αρχή του έτους έως σήμερα ενίσχυσε περαιτέρω την παρουσία της τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό. Σύμφωνα με πληροφορίες της «Κ», μεταξύ των ξενοδοχείων που εντάχθηκαν φέτος στο δυναμικό της ΗotelBrain είναι το Mykonian Mare στη Μύκονο, το Saz City Life Hotel στα Ιωάννινα, το Lezante Blu στη Ζάκυνθο, το Mr & Mrs White New Style Hotel στην Πάρο και το Captain’s House στην Πρέβεζα. Επίσης, η εταιρεία απέκτησε τη διαχείριση και δεύτερου ξενοδοχείου στην Αυστρία. Πρόκειται για το Hotel Gordener που βρίσκεται στο Λεχ. Η εταιρεία διαχειρίζεται, πλέον, ξενοδοχεία σε περισσότερους από 60 προορισμούς σε 8 χώρες  (Ελλάδα, Αυστρία, Τουρκία, Λίβανο, Κύπρο, Σερβία, Μαυροβούνιο και Ιταλία). Την ισχυρότερη παρουσία εντός των συνόρων διατηρεί στη Σαντορίνη και στη Μύκονο. Στη φάση της κατασκευής βρίσκονται 16 ξενοδοχεία εκ των οποίων τα 5 προγραμματίζεται να λειτουργήσουν εντός του έτους και τα άλλα το 2018. Επίσης, ανάπτυξη καταγράφει και η θυγατρική της ΗotelBrain εταιρεία, ΗotelBrain Capital, η οποία μισθώνει ξενοδοχεία κυρίως με βραχυχρόνιο ορίζοντα προτείνοντας, παράλληλα, στους ιδιοκτήτες την εφαρμογή σχεδίων για την επανατοποθέτηση και αναβάθμιση των μονάδων στην αγορά με στόχο τη βελτίωση των οικονομικών αποτελεσμάτων. Η ΗotelBrain Capital διαθέτει μέχρι στιγμής χαρτοφυλάκιο 24 ξενοδοχείων.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο συνολικός τζίρος των ξενοδοχείων που διαχειρίζεται η HotelBrain αυξήθηκε κατά 33,4% την περυσινή σεζόν, αγγίζοντας τα 97,1 εκατ. ευρώ έναντι 72,8 εκατ. ευρώ το 2015. Η πληρότητα των μονάδων έφθασε στο 70,6%. Η μέση τιμή του δωματίου παρουσίασε πτώση και διαμορφώθηκε στα 193,1 ευρώ. Η πτωτική τάση προέκυψε από την είσοδο στην εταιρεία αρκετών ξενοδοχείων στην ηπειρωτική Ελλάδα, που απευθύνονται κυρίως στον εσωτερικό τουρισμού και άρα έχουν χαμηλότερη μέση τιμή δωματίου σε σχέση με τις μονάδες που λειτουργούν σε δημοφιλή νησιά. Για τη φετινή σεζόν οι κρατήσεις στα ξενοδοχεία της HotelBrain κινούνται, μέχρι στιγμής, σε θετικό πεδίο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή