Ρέγκλινγκ: Ίσως τελικά η Ελλάδα χρειασθεί να λάβει λιγότερα χρήματα από τον ESM

Ρέγκλινγκ: Ίσως τελικά η Ελλάδα χρειασθεί να λάβει λιγότερα χρήματα από τον ESM

54" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η Ελλάδα, παρά τη συνεχιζόμενη κρίση, θα χρειαστεί σαφώς λιγότερα χρήματα από το ποσό που είχε υπολογισθεί στο τρίτο πακέτο βοήθειας του Ευρωπαϊκού Μηχανισμoύ Στήριξης (ESΜ), σύμφωνα με τη γερμανική εφημερίδα Βild, όπως αναφέρει το ΑΠΕ – ΜΠΕ, με βάση τα λεγόμενα του επικεφαλής του ESM, Κλάους Ρέγκλινγκ. 

Το ποσό, μάλιστα, το οποίο δεν θα χρειαστεί να εκταμιευτεί θα μπορούσε να ανέλθει σε διψήφιο αριθμό δισεκατομμυρίων ευρώ, γράφει η γερμανική εφημερίδα.

«Exουμε πίσω μας ήδη το μισό του τριετούς προγράμματος και έχουμε καταβάλει (στην Ελλάδα) μόλις 32 δισ. ευρώ. Στο τέλος του προγράμματος, τον Αύγουστο του 2018, πιθανόν να έχουμε δώσει σαφώς λιγότερα από το συμφωνηθέν ανώτατο ποσόν των 86 δισ. ευρώ από τα δάνεια σωτηρίας του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού», ανέφερε στην εφημερίδα ο Ρέγκλινγκ, σε συνέντευξή του που θα δημοσιευθεί τη Δευτέρα.

Κατά τον Ρέγκλινγκ, οι κεφαλαιακές ανάγκες των ελληνικών τραπεζών ήταν μικρότερες από εκείνες που είχαν αρχικά υπολογισθεί και ο προϋπολογισμός της Ελλάδας εξελίσσσεται καλύτερα.

«Εάν μάλιστα το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο ανανεώσει τη συμμετοχή του στο ελληνικό πρόγραμμα θα μειωθεί περαιτέρω το ποσόν του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Στήριξης, το οποίο θα εκταμιευτεί», πρόσθεσε.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή