Σόιμπλε: Η Ελλάδα δεν θα αντιμετωπίσει κανένα πρόβλημα αν εφαρμόσει τις μεταρρυθμίσεις

Σόιμπλε: Η Ελλάδα δεν θα αντιμετωπίσει κανένα πρόβλημα αν εφαρμόσει τις μεταρρυθμίσεις

54" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αρνήθηκε ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε ότι πρόσφατα απείλησε την Ελλάδα με έξοδο από την Ευρωζώνη και επισήμανε ότι η χώρα βρίσκεται σε σωστό δρόμο.

Σε συνέντευξή του στο τηλεοπτικό δίκτυο ARD ο Σόιμπλε είπε ότι η Ελλάδα δεν θα αντιμετωπίσει κανένα πρόβλημα αν εφαρμόσει τις μεταρρυθμίσεις που έχει συμφωνήσει. «Δεν διατύπωσα ποτέ απειλές (περί Grexit)», πρόσθεσε.

«Εάν η Ελλάδα εφαρμόσει τις μεταρρυθμίσεις, δεν θα υπάρξουν προβλήματα. Εάν δεν το κάνει, τότε θα υπάρξουν προβλήματα», συνέχισε, ωστόσο συμπλήρωσε: «Είμαι πεπεισμένος. Η Ελλάδα βρίσκεται στον σωστό δρόμο».

Ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας επισήμανε επίσης ότι αναμένει πως το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο θα συμμετάσχει στο οικονομικό πρόγραμμα της Ελλάδας.

«Θεωρώ πως ναι» απάντησε όταν ρωτήθηκε σχετικά με τη συμμετοχή του ΔΝΤ. Σημείωσε, εξάλλου, πως το ΔΝΤ είχε πει το 2015 πως θα συμμετείχε εφόσον η Ελλάδα εκπληρώσει του στόχους των μεταρρυθμίσεων. «Εικάζω», είπε, «ότι μπορεί να επιτευχθεί τις επόμενες εβδομάδες».

Σχετικά με την ελάφρυνση χρέους, ο Σόιμπλε επέμεινε: «Η ευρωπαϊκή νομοθεσία δεν επιτρέπει την ελάφρυνση χρέους σε εθνικό επίπεδο. Η Ελλάδα πρέπει να καταστεί περισσότερο ανταγωνιστική. Αυτός είναι ο σκοπός του προγράμματος».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή