Σειρά ερωτημάτων από Δημ. Συμπαράταξη

Σειρά ερωτημάτων από Δημ. Συμπαράταξη

1' 39" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με σκληρή κριτική για τους χειρισμούς της κυβέρνησης υποδέχθηκαν τα κόμματα της αντιπολίτευσης το αποτέλεσμα του χθεσινού Eurogroup. Από την πλευρά της Δημοκρατικής Συμπαράταξης έθεσαν σειρά ερωτημάτων σε σχέση με τις κυβερνητικές δεσμεύσεις και τα ζητήματα που παραμένουν σε εκκρεμότητα. Σε σχετική ανακοίνωση υπογραμμίζεται ότι η κυβέρνηση δεσμεύεται να προνομοθετήσει μειώσεις του αφορολογήτου, περικοπές των κύριων συντάξεων, αλλαγές στις εργασιακές σχέσεις, και όλα αυτά, όπως επισημαίνεται, με την υπόσχεση για «αντισταθμιστικά», εφόσον όμως επιτευχθούν οι στόχοι για πρωτογενή πλεονάσματα 3,5%. Η Δημοκρατική Συμπαράταξη έθεσε προς την κυβέρνηση τα ακόλουθα ερωτήματα: Για πόσα χρόνια θα ισχύσει η υποχρέωση για πρωτογενή πλεονάσματα 3,5%; Τι θα γίνει με τα μεσοπρόθεσμα μέτρα για το χρέος; Πότε θα ενταχθεί η Ελλάδα στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης της ΕΚΤ;

Το ΚΚΕ κατηγόρησε την κυβέρνηση για προσπάθεια εξαπάτησης του λαού και, σε σχέση με το αποτέλεσμα του χθεσινού Eurogroup, ανέφερε σε ανακοίνωσή του ότι «η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ δέχθηκε την άμεση νομοθέτηση νέου πακέτου αντιλαϊκών μέτρων, που θα ισχύσουν μετά το 2018, συν όλα αυτά που περιλαμβάνονται στη β΄ αξιολόγηση του τρέχοντος προγράμματος». Στην ανακοίνωση του Περισσού επισημαίνεται ότι η κυβερνητική επιχειρηματολογία για «μεταρρυθμίσεις χωρίς δημοσιονομικό κόστος» και για «αντισταθμιστικά μέτρα» στην ουσία «είναι ακόμη μία προσπάθεια εξαπάτησης του λαού, μόνο που δεν πείθει πια κανέναν». Το ΚΚΕ καλεί τους πολίτες σε συμμετοχή στα συλλαλητήρια που διοργανώνει σήμερα το ΠΑΜΕ σε ολόκληρη τη χώρα, προκειμένου, όπως αναφέρεται, να δοθεί «μια πρώτη απάντηση στις νέες αντιλαϊκές συμφωνίες».

Στο ίδιο μήκος κύματος, αυτό της κυβερνητικής προσπάθειας να παραπλανήσει ως προς το πραγματικό αποτέλεσμα της συμφωνίας, κινήθηκε στο σχόλιό του ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης. «Οι μάχες καταλήγουν σε νίκες ή ήττες. Και στην Ελλάδα του Τσίπρα σε… μετονομασίες. “Νέο μείγμα πολιτικής” θα αποκαλούνται πλέον τα μέτρα», σχολίασε στο Τwitter.

Για την Ενωση Κεντρώων το αποτέλεσμα του χθεσινού Eurogroup επιβεβαιώνει ότι οι εταίροι ζητούσαν πάντα από την Ελλάδα μεταρρυθμίσεις. «Να προσέξει η κυβέρνηση μήπως πανηγυρίζει σήμερα και κλαίει την επόμενη εβδομάδα. Γιατί στον ΣΥΡΙΖΑ “βγάζουν σπυράκια” με τη λέξη μεταρρυθμίσεις», επισημαίνεται σε ανακοίνωσή τους.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή