Σταθερό το μερίδιο της ΔΕΗ τον Ιανουάριο

Σταθερό το μερίδιο της ΔΕΗ τον Ιανουάριο

1' 12" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στασιμότητα παρατηρείται στη λιανική αγορά ηλεκτρισμού, με τη ΔΕΗ να διατηρεί σχεδόν αμετάβλητο τον Ιανουάριο το ποσοστό της σε σχέση με τον Δεκέμβριο του 2016 και με μικρές ανακατατάξεις μεταξύ των μεριδίων των ιδιωτών παρόχων. Η εικόνα που αποτυπώνεται στο επίσημο μηνιαίο δελτίο του Λειτουργού Αγοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΛΑΓΗΕ) αντανακλά κυρίως τις αβεβαιότητες και το θολό τοπίο που επικρατεί στην αγορά ηλεκτρισμού σε σχέση με βασικές μεταρρυθμίσεις που η κυβέρνηση διαπραγματεύεται με τους πιστωτές ενόψει τις αξιολόγησης, αλλά και τα αδιέξοδα των μέτρων που εφαρμόστηκαν στο πλαίσιο του τρίτου μνημονίου. Το μερίδιο της ΔΕΗ τον Ιανουάριο του 2017 διαμορφώθηκε στο 89,59% έναντι 89,83% τον Δεκέμβριο του 2016, 88,66% τον Νοέμβριο και 87,99% τον Οκτώβριο που ήταν και το χαμηλότερο μερίδιο που έχει καταγράψει μέχρι σήμερα η ΔΕΗ στη λιανική αγορά ρεύματος.

Ιδιώτες πάροχοι

Σε ό,τι αφορά τους ιδιώτες παρόχους, η εικόνα που διαμορφώνεται τον Ιανουάριο δείχνει ανακατανομή μεριδίων τόσο μεταξύ των μεγάλων της αγοράς (Elpedison, Protergia και Ηρων) όσο και μεταξύ των τεσσάρων μη καθετοποιημένων εταιρειών του κλάδου. Συγκεκριμένα, η Elpedison κατέχει την πρώτη θέση με μερίδιο αυξημένο στο 2,78% έναντι 2,42% τον Δεκέμβριο του 2016. Η Ηρων, στη δεύτερη με μερίδιο 2,49% έναντι 2,35% ενώ η Protergia πέρασε στην τρίτη θέση, καθώς το μερίδιό της υποχώρησε στο 2,44% έναντι 2,69%. Στις υπόλοιπες ιδιωτικές εταιρείες η εικόνα έχει ως εξής: Green 0,36% έναντι 0,35%, Εnergy Trading 0,70% έναντι 0,66%, Voltera 0,48% έναντι 0,52% και Watt & Vοlt σταθερά στο 0,76%.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή