Βαρουφάκης: Η κυβέρνηση παρουσιάζει τα νέα μέτρα ως μεταρρυθμίσεις

Βαρουφάκης: Η κυβέρνηση παρουσιάζει τα νέα μέτρα ως μεταρρυθμίσεις

53" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Κριτική στην κυβέρνηση άσκησε o πρώην υπουργός Οικονομικών, Γιάνης Βαρουφάκης, μέσω του προσωπικού του λογαριασμού στο twitter, για το αποτέλεσμα του χθεσινού Eurogroup.

Oπως έγραψε, «Η Αθήνα, για μια ακόμα φορά, ανειλικρινώς αποδέχτηκε αδύνατους δημοσιονομικούς στόχους. Περισσότερες μειώσεις στις συντάξεις και μεγαλύτερους φόρους παρουσιάζοντάς τα ως «μεταρρυθμίσεις».

 

Και συνέχισε «Το σημερινό Eurogroup με λίγα λόγια: Οι δανειστές κατάφεραν να επιβάλλουν στην Αθήνα την ανειλικρινή αποδοχή στόχων που είναι αδύνατον να επιτευχθούν»

 

Η ελληνική κυβέρνηση στο χθεσινό Eurogroup, δέχθηκε την προνομοθέτηση μέτρων που θα τεθούν σε ισχύ μετά τη λήξη του προγράμματος.

Σύμφωνα με Ευρωπαίο αξιωματούχο, τα μέτρα που βρίσκονται στο τραπέζι είναι ύψους 2% του ΑΕΠ: το 0,75% αφορά το ασφαλιστικό και άλλο ένα 0,75% το φορολογικό. Το ακριβές ύψος τους, πάντως, θα καθοριστεί στις διαπραγματεύσεις.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή