Ερευνα στην Uber για σεξουαλική παρενόχληση

Ερευνα στην Uber για σεξουαλική παρενόχληση

1' 38" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η Uber ξεκίνησε εσωτερική έρευνα σχετικά με καταγγελίες σεξουαλικής παρενόχλησης. Eρευνα σχετικά με καταγγελίες για σεξουαλική παρενόχληση εντός της εταιρείας έχει ξεκινήσει η διαδικτυακή υπηρεσία Uber, η οποία προσφέρει μίσθωση ιδιωτικών οχημάτων για μετακινήσεις. Συγκεκριμένα, το θέμα προέκυψε αφότου μια υπάλληλος της εταιρείας, η Σούζαν Φάουλερ, έγραψε σε μία ανάρτηση σε μπλογκ λεπτομέρειες σχετικά με τη σεξουαλική παρενόχληση που δεχόταν ενόσω αυτή εργαζόταν στην Uber. Ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Τράβις Καλάνικ χαρακτήρισε τα όσα αναφέρει η Φάουλερ αποτρόπαια και ενάντια στα πιστεύω της εταιρείας. «Oποιος συμπεριφέρεται κατ’ αυτόν τον τρόπο ή πιστεύει ότι κάτι τέτοιο είναι εντάξει θα απολύεται», δήλωσε ο ίδιος.

Το περιστατικό αυτό είναι το τελευταίο από μία σειρά καταγγελιών που έχουν έρθει στην επιφάνεια το τελευταίο διάστημα και αφορούν την μεταχείριση των γυναικών που εργάζονται στην εταιρεία. Στην ανάρτησή της η Φάουλερ έγραψε ότι λίγο μετά την ένταξή της στην Uber, ο νέος της διευθυντής άρχισε να της κάνει προτάσεις σεξουαλικής φύσης. Η ίδια έγραψε: «Προσπαθούσε να μη βρει μπελάδες στη δουλειά, αλλά δεν μπορούσε να το αποφύγει, καθώς έψαχνε για γυναίκες με τις οποίες θα μπορούσε να συνευρεθεί ερωτικά» Η Φάουλερ ανέφερε το περιστατικό αυτό στο τμήμα Ανθρώπινου Δυναμικού της εταιρείας, ωστόσο η απάντηση που έλαβε ήταν πως δεν γινόταν να ληφθούν περαιτέρω μέτρα, δεδομένου ότι ήταν το «πρώτο παράπτωμα».

Η συμβουλή που της δόθηκε ήταν να επιδιώξει να αλλάξει τμήμα. Το απόγευμα της Κυριακής ο Καλάνικ απάντησε στους ισχυρισμούς της πρώην υπαλλήλου της εταιρείας. «Μόλις διάβασα το μπλογκ της Σούζαν Φάουλερ. Είναι η πρώτη φορά που αυτό περιήλθε στην αντίληψή μου και για τον λόγο αυτό έχω δώσει εντολή στη νέα επικεφαλής του τμήματος Ανθρώπινου Δυναμικού, Λιάν Χόρνσι, να ξεκινήσει τη διεξαγωγή επείγουσας έρευνας σχετικά με τους ισχυρισμούς», δήλωσε ο ίδιος.

«Επιδιώκουμε να κάνουμε την Uber ένα χώρο εργασίας στον οποίο δεν θα μπορεί να υπάρχει περιθώριο για τέτοιου είδους συμπεριφορά», υπογράμμισε ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας. Τη διερεύνηση της υπόθεσης έχει αναλάβει ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης των ΗΠΑ Ερικ Χόλντερ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή