ΚΟΣΜΟΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ:

Γαλλία: Ο Εμανουέλ Μακρόν δέχθηκε την πρόταση συμμαχίας του Μπαϊρού

REUTERS

ΕΤΙΚΕΤΕΣ:

O κεντρώος Φρανσουά Μπαϊρού ανακοίνωσε σήμερα ότι δεν θα θέσει τελικά υποψηφιότητα στις προεδρικές εκλογές της Γαλλίας και πρότεινε στον ανεξάρτητο υποψήφιο Εμανουέλ Μακρόν να συμμαχήσουν.

«Αυτή η συμμαχία μπορεί να προσφέρει κάτι στη χώρα» είπε ο Μπαϊρού σε δημοσιογράφους, ενώ προειδοποίησε ότι διακυβεύονται πάρα πολλά για να υπάρχουν τόσοι υποψήφιοι στη μάχη για τον προεδρικό θώκο της Γαλλίας.

«Επειδή ο κίνδυνος είναι τεράστιος, επειδή οι Γάλλοι έχουν αποπροσανατολιστεί και συχνά νιώθουν απόγνωση, αποφάσισα να προτείνω στον Εμανουέλ Μακρόν να συμμαχήσουμε» δήλωσε ο πολιτικός, συμπληρώνοντας ότι θα ήθελε να αντιταχθεί στο ακροδεξιό κόμμα της Μαρίν Λεπέν στις προεδρικές εκλογές.

Ο Μπαϊρού, 65 ετών, φιλοευρωπαϊστής πολιτικός που συγκέντρωσε περίπου 9% στον πρώτο γύρο των προεδρικών εκλογών του 2012, θα εξασφάλιζε ποσοστό 5-6%, σύμφωνα με ορισμένες δημοσκοπήσεις.

Ο Μακρόν αποδέχθηκε την πρόταση του Μπαϊρού σχολιάζοντας ότι «η συμμαχία που προτάθηκε ταιριάζει απόλυτα με τη δέσμευσή μας για ανανέωση και ενότητα». Ο ανεξάρτητος υποψήφιος χαρακτήρισε «γενναία» την πρόταση του Μπαϊρού, προσθέτοντας ότι θα συναντηθούν αύριο Πέμπτη.

Online

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ