Γαλλία: Ο Εμανουέλ Μακρόν δέχθηκε την πρόταση συμμαχίας του Μπαϊρού

Γαλλία: Ο Εμανουέλ Μακρόν δέχθηκε την πρόταση συμμαχίας του Μπαϊρού

48" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

O κεντρώος Φρανσουά Μπαϊρού ανακοίνωσε σήμερα ότι δεν θα θέσει τελικά υποψηφιότητα στις προεδρικές εκλογές της Γαλλίας και πρότεινε στον ανεξάρτητο υποψήφιο Εμανουέλ Μακρόν να συμμαχήσουν.

«Αυτή η συμμαχία μπορεί να προσφέρει κάτι στη χώρα» είπε ο Μπαϊρού σε δημοσιογράφους, ενώ προειδοποίησε ότι διακυβεύονται πάρα πολλά για να υπάρχουν τόσοι υποψήφιοι στη μάχη για τον προεδρικό θώκο της Γαλλίας.

«Επειδή ο κίνδυνος είναι τεράστιος, επειδή οι Γάλλοι έχουν αποπροσανατολιστεί και συχνά νιώθουν απόγνωση, αποφάσισα να προτείνω στον Εμανουέλ Μακρόν να συμμαχήσουμε» δήλωσε ο πολιτικός, συμπληρώνοντας ότι θα ήθελε να αντιταχθεί στο ακροδεξιό κόμμα της Μαρίν Λεπέν στις προεδρικές εκλογές.

Ο Μπαϊρού, 65 ετών, φιλοευρωπαϊστής πολιτικός που συγκέντρωσε περίπου 9% στον πρώτο γύρο των προεδρικών εκλογών του 2012, θα εξασφάλιζε ποσοστό 5-6%, σύμφωνα με ορισμένες δημοσκοπήσεις.

Ο Μακρόν αποδέχθηκε την πρόταση του Μπαϊρού σχολιάζοντας ότι «η συμμαχία που προτάθηκε ταιριάζει απόλυτα με τη δέσμευσή μας για ανανέωση και ενότητα». Ο ανεξάρτητος υποψήφιος χαρακτήρισε «γενναία» την πρόταση του Μπαϊρού, προσθέτοντας ότι θα συναντηθούν αύριο Πέμπτη.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή