Κέρδη για τις αγορές της Ευρώπης

Κέρδη για τις αγορές της Ευρώπης

54" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με μικρή άνοδο έκλεισαν χθες οι δείκτες των ευρωπαϊκών χρηματιστηρίων. Οι μετοχές των ομίλων εξόρυξης και των επιχειρήσεων ενέργειας υποχώρησαν και έως έναν βαθμό περιόρισαν τα κέρδη που δημιουργήθηκαν χάρη στα ευνοϊκά εταιρικά αποτελέσματα και στην άνοδο της μετοχής της Unilever.

Οι αγορές ανέμεναν τη δημοσιοποίηση των πρακτικών της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ (Fed), προσδοκώντας σε κάποια ένδειξη για την επόμενη αύξηση επιτοκίων. Σύμφωνα με τα πρακτικά της Fed, οι περισσότεροι αξιωματούχοι της τάσσονται υπέρ μιας άμεσης αύξησης του κόστους δανεισμού, αν ο πληθωρισμός και η οικονομία στις ΗΠΑ εναρμονίζονται με τις προσδοκίες τους. To δολάριο ενισχύθηκε προς το ευρώ στα 1,0565 δολάρια. Το Βrent στο Λονδίνο υποχώρησε 1,5%, στα 55,81 δολάρια το βαρέλι. Αναλυτές επισημαίνουν ότι ολοένα και περισσότερο οι αγορές στοιχηματίζουν σε επικείμενη αύξηση επιτοκίων από τη Fed. Παράλληλα, «η αβεβαιότητα επιτείνεται, ενόσω οι επενδυτές προετοιμάζονται για τις εκλογές στην Ευρώπη», παρατηρεί ο Του Λαν Νγκουγέν, αρμόδιος στρατηγικής μετοχών της Commerzbank. Χθες στο Λονδίνο ο Ftse 100 έκλεισε με άνοδο 0,38%, στο Παρίσι ο Cac 40 είχε οριακά κέρδη 0,15%, ενώ στη Φρανκφούρτη ο Dax έκλεισε με 0,26%.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή