Μόνο ένας στους εκατό θέλει να ξέρει το μέλλον

Μόνο ένας στους εκατό θέλει να ξέρει το μέλλον

1' 18" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οι περισσότεροι άνθρωποι δεν θέλουν να ξέρουν το μέλλον τους, σύμφωνα με νέα έρευνα. Μόνο το 1% θέλει να μάθει οτιδήποτε καλό ή κακό πρόκειται να του συμβεί. Εκ πρώτης όψεως όλοι πασχίζουν να μάθουν τα μελλούμενα χρησιμοποιώντας διάφορα μέσα, από ωροσκόπια μέχρι αλγόριθμους. Ομως μια νέα γερμανο-ισπανική επιστημονική έρευνα υποστηρίζει ότι, στην πραγματικότητα, οι περισσότεροι άνθρωποι δεν έχουν καμία όρεξη να μάθουν τι –καλό ή κακό– τους επιφυλάσσει το μέλλον.

Αν τους δινόταν η ευκαιρία να δουν τα μελλοντικά γεγονότα, οι πιο πολλοί θα προτιμούσαν να το αποφύγουν, ακόμη κι αν περίμεναν ότι στο μέλλον θα συμβούν πράγματα που θα τους κάνουν χαρούμενους. Μόνο ένας άνθρωπος στους εκατό φαίνεται να θέλει πραγματικά να ξέρει το μέλλον του.

Ενα πράγμα που οι περισσότεροι άνθρωποι θα ήθελαν να ξέρουν είναι το φύλο του αγέννητου παιδιού τους, αλλά ακόμη και σε αυτή την περίπτωση το 37% θα προτιμούσε να το αγνοεί. Εννοείται ότι οι περισσότεροι δεν θέλουν καθόλου να ξέρουν πότε θα πεθάνουν και πώς… Οι ερευνητές του Ινστιτούτου Μαξ Πλανκ για την Ανθρώπινη Ανάπτυξη, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στην επιθεώρηση «Psychological Review», έκαναν δύο έρευνες στη Γερμανία και στην Ισπανία, στις οποίες συμμετείχαν 2.000 ενήλικες.

Τα αποτελέσματα ήσαν σχεδόν ίδια και στις δύο χώρες, παρά τις προφανείς οικονομικές, πολιτισμικές και άλλες διαφορές τους. Διαπιστώθηκε ότι σε ποσοστό 85%-90% οι άνθρωποι δεν θέλουν να ξέρουν τίποτε για τα επερχόμενα αρνητικά γεγονότα, ενώ το 40%-70% δεν θέλει να μάθει ούτε για τα θετικά γεγονότα του μέλλοντος. Μόνο το 1% δήλωσε ανεπιφύλακτα ότι επιθυμεί να γνωρίζει οτιδήποτε –καλό ή κακό– πρόκειται να του συμβεί.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή