Αθώος ο δήμαρχος Πατρέων, Κ. Πελετίδης

Αθώος ο δήμαρχος Πατρέων, Κ. Πελετίδης

1' 12" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΠΑΤΡΑ. Με ομόφωνη απόφασή του το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Πατρών αθώωσε χθες τον δήμαρχο Πατρέων, Κώστα Πελετίδη, ο οποίος κατηγορείτο για παράβαση καθήκοντος έπειτα από μήνυση που είχε υποβάλει ο πρώην βουλευτής Αχαΐας της Χρυσής Αυγής Μιχάλης Αρβανίτης, επειδή με ομόφωνη απόφαση του δημοτικού συμβουλίου δεν παραχώρησε στη Χρυσή Αυγή δημοτικό χώρο κατά την προεκλογική περίοδο.

Είχε προηγηθεί η πρόταση του εισαγγελέα της έδρας για απαλλαγή του δημάρχου Πατρέων, διότι όπως είπε δεν στοιχειοθετείται το αδίκημα της παράβασης καθήκοντος. Σχετικά με τους χώρους που δεν παραχωρήθηκαν στη Χρυσή Αυγή, κατά την προεκλογική περίοδο του 2015, ο εισαγγελέας είπε ότι ήταν απόφαση του δημοτικού συμβουλίου, όπως διεφάνη από την ακροαματική διαδικασία και τις αποφάσεις του σώματος που έχουν κατατεθεί.

Στην απολογία του, ο Κώστας Πελετίδης ανέφερε, μεταξύ άλλων, ότι το δημοτικό συμβούλιο έχει το δικαίωμα να παίρνει πολιτική θέση για τη Χ.Α. και να την εκφράζει με τις αποφάσεις του. Μάλιστα, όπως τόνισε, δεν ήταν τυχαίο ότι ελήφθη ομόφωνη απόφαση από δέκα δημοτικές παρατάξεις, προσθέτοντας ότι ο δήμαρχος υποχρεούται να υλοποιεί τις αποφάσεις του σώματος.

Μετά την εκφώνηση της απόφασης, όσοι βρίσκονταν μαζί με τον Κώστα Πελετίδη μέσα στη δικαστική αίθουσα άρχισαν να χειροκροτούν. Την ίδια ώρα βρισκόταν σε εξέλιξη έξω από το δικαστικό μέγαρο μεγάλη συγκέντρωση συμπαράστασης και μόλις έγινε γνωστή η απόφαση του δικαστηρίου οι συγκεντρωμένοι χειροκροτούσαν και φώναζαν συνθήματα. «Θα συνεχίσουμε να κάνουμε το χρέος μας και να μη διευκολύνουμε τη δράση της Χρυσής Αυγής», δήλωσε ο Κώστας Πελετίδης.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή