Απώλειες στις αγορές της Ευρώπης

Απώλειες στις αγορές της Ευρώπης

56" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Hμέρα απωλειών ήταν η χθεσινή για τους δείκτες των ευρωπαϊκών χρηματιστηρίων, λόγω εταιρικών κερδών, ορισμένα εκ των οποίων ήταν ευνοϊκά και άλλα όχι. Οι επενδυτές ανησυχούν για την πορεία των ευρωπαϊκών τραπεζών. Η τιμή της μετοχής της Barclays έκλεισε με απροσδόκητη πτώση 2,6%, ενώ προηγουμένως κατέγραφε κέρδη – η αύξηση των κεφαλαιακών της αποθεμάτων δεν έπεισε την αγορά. Τα αποθέματα αργού στις Ηνωμένες Πολιτείες μειώθηκαν, επηρεάζοντας θετικά το πετρέλαιο. Η τιμή του πετρελαίου Brent στο Λονδίνο αυξήθηκε 2,11%, στα 57,02 δολάρια το βαρέλι. Το δολάριο εξασθένησε ως προς ένα «καλάθι» δέκα ισχυρών νομισμάτων, επειδή οι επενδυτές θεώρησαν ότι τα σχόλια της Fed δεν ήταν όσο δυναμικά έπρεπε για το χρονοδιάγραμμα της αύξησης επιτοκίων.

O δείκτης δολαρίου υποχώρησε 0,26%, στις 100,95 μονάδες. Ο χρυσός ανήλθε στα υψηλότερα τριμήνου, πλησιάζοντας τα 1.250 δολάρια η ουγγιά. Διαμορφώθηκε στα 1.246,11 δολάρια η ουγγιά με άνοδο 0,71%. Ο Stoxx Europe 600 έκλεισε με οριακή απώλεια 0,1%, διακόπτοντας μια τριήμερη ανοδική πορεία, η οποία τον εκτίναξε σε ρεκόρ 14μηνου. Στο Λονδίνο ο Ftse 100 έκλεισε με πτώση 0,42%, όπως και ο Dax στη Φρανκφούρτη, ενώ στο Παρίσι ο Cac 40 είχε οριακή πτώση 0,09%.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή