Υπέρ της κατασκευής του αγωγού IGB η Ε.Ε.

Υπέρ της κατασκευής του αγωγού IGB η Ε.Ε.

1' 11" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η δέσμευση της Ε.Ε. να συνδράμει στην επιτάχυνση των τεχνικών διαδικασιών που σχετίζονται με τα ΕΣΠΑ, ώστε να ξεκινήσει η κατασκευή του ΙGB το ταχύτερο δυνατόν, διαπιστώθηκε στη συνάντηση που είχε ο υπουργός Ενέργειας Γιώργος Σταθάκης με τον αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, M. Σέφκοβιτς, στο Μπακού. Στην πρωτεύουσα του Αζερμπαϊτζάν όπου βρίσκεται ο κ. Σταθάκης για να παραστεί στην τρίτη Διυπουργική Συνάντηση για τον Νότιο Διάδρομο, συναντήθηκε επίσης με τον διευθύνοντα σύμβουλο του TAP, I. Μπράτσο, τον υπουργό Ενέργειας της Βουλγαρίας, N. Παβλόφ, καθώς και τους εκπροσώπους της BP, Γκ. Μπίρελ και Τζ. Μέρφι. Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του υπουργείου, από τις συζητήσεις που έγιναν, σε ό,τι αφορά τον TΑΡ, διαπιστώθηκε η εντυπωσιακή πρόοδος που έχει επιτευχθεί στην κατασκευή του αγωγού επί ελληνικού εδάφους. Συζητήθηκε επίσης η προοπτική διάνοιξης τριών νέων σημείων σύνδεσης του TAP στη Βόρεια Ελλάδα, γεγονός που θα οδηγήσει στην περαιτέρω ανάπτυξη του Εθνικού Συστήματος Φυσικού Αερίου στην περιοχή. Επιβεβαιώθηκε, ακόμη, η προοπτική στενότερης συνεργασίας του ΔΕΣΦΑ με την ALBANGAS σε θέματα τεχνογνωσίας και εκπαίδευσης. Σε ό,τι αφορά τον σταθμό Υγροποιημένου Φυσικού Αερίου στην Αλεξανδρούπολη, διαπιστώθηκε η ανάγκη ένταξης του έργου στο πακέτο των Εργων Κοινού Ενδιαφέροντος της Ε.Ε. (PCI).

Σχετικά με τον IGB o κ. Σταθάκης και ο Βούλγαρος ομόλογός τους κ. Παβλόφ συμφώνησαν στην ανάπτυξη στενότερης συνεργασίας, προκειμένου να επιλυθούν και τα τελευταία ζητήματα που συνδέονται με τη χρηματοδότησή του. Ηδη, η Ελλάδα έχει προχωρήσει στη δέσμευση των αναγκαίων κονδυλίων από το ΕΣΠΑ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή