Συνάντηση ηγεσίας Απόδημου Ελληνισμού με την Παγκόσμια Διακοινοβουλευτική Ενωση Ελληνισμού

Συνάντηση ηγεσίας Απόδημου Ελληνισμού με την Παγκόσμια Διακοινοβουλευτική Ενωση Ελληνισμού

1' 29" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η ελληνική εξωτερική πολιτική στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου, μέσω των συνεργασιών των εθνικών διασπορών της Ελλάδας, της Κύπρου, της Αιγύπτου και του Ισραήλ, καθώς και ζητήματα της ομογένειας, συζητήθηκαν κατά τη συνάντηση της ηγεσίας της γενικής γραμματείας Αποδήμου Ελληνισμού με το Διοικητικό Συμβούλιο της Παγκόσμιας Διακοινοβουλευτικής Ένωσης Ελληνισμού (ΠαΔΕΕ).

Ειδικότερα, τα μέλη του ΔΣ της ΠαΔΕΕ ενημέρωσαν τον επικεφαλής της γενικής γραμματείας Απόδημου Ελληνισμού, Μιχάλη Κόκκινο και τον αναπληρωτή γενικό, Δημήτριο Πλευράκη, για τη δράση τους αναφορικά με τα θέματα που απασχολούν την oμογένεια, αλλά και για τον αντίκτυπο των ελληνικών εθνικών θεμάτων στις χώρες όπου δημοκρατικά εκλέγονται, είτε σε τοπικά είτε σε εθνικά κοινοβούλια.

Στο ίδιο πνεύμα, η αντιπροσωπεία της ΠαΔΕΕ ενημερώθηκε για τις δράσεις που προγραμματίζει η γενική γραμματεία Αποδήμου Ελληνισμού στην Αίγυπτο, στο Ισραήλ αλλά και στον Καναδά, στην κατεύθυνση της οικοδόμησης συνθηκών αμοιβαίας και επωφελούς συνεργασίας προς όφελος των συμφερόντων της Ελλάδας, αλλά και των χωρών με τις οποίες εμβαθύνονται βήμα-βήμα οι διμερείς σχέσεις.

Η γενική γραμματεία θεωρεί καθοριστική τη συμβολή της ΠαΔΕΕ στην επιτυχία των προγραμματιζόμενων δράσεων, ως συνδετικού κρίκου με την Ομογένεια αλλά και με τις κυβερνήσεις των χωρών όπου τα μέλη της εκλέγονται.

Επίσης, οι ομογενείς ενημερώθηκαν και για την προσπάθεια που καταβάλλεται σε συνεργασία με τον υφυπουργό Εξωτερικών, αρμόδιο για τον Απόδημο Ελληνισμό, Τέρενς Κουίκ, αποσκοπώντας στον συντονισμό συνεργειών της ελληνικής διασποράς με τις αντίστοιχες της Κύπρου, της Αιγύπτου και του Ισραήλ.

Στο πλαίσιο αυτό, συζητήθηκαν οι προοπτικές των υπό διαμόρφωση αξόνων Ελλάδας – Κύπρου – Ισραήλ, καθώς και Ελλάδας – Κύπρου – Αιγύπτου, ως θεμελιωδών παραγόντων για τη διαμόρφωση των τριγωνικών σχέσεων συνεργασίας, οι οποίες επιδιώκονται στο πλαίσιο της πολυδιάστατης εξωτερικής πολιτικής που ακολουθεί το ελληνικό ΥΠΕΞ, με στόχο να καταστεί η ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου, πόλος σταθερότητας, ειρήνης και ανάπτυξης.

(πηγή ΑΠΕ – ΜΠΕ)

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή