Νέες απειλές Τσαβούσογλου: Οι Ελληνες γνωρίζουν τι μπορεί να κάνει ο Τούρκος στρατιώτης

Νέες απειλές Τσαβούσογλου: Οι Ελληνες γνωρίζουν τι μπορεί να κάνει ο Τούρκος στρατιώτης

2' 13" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο Υπουργός εξωτερικών της Τουρκίας στέλνει νέα απάντηση στην Αθήνα και στον υπουργό Εξωτερικών, Νίκο Κοτζιά σχετικά με τις εξελίξεις στα ελληνοτουρκικά.

«Εκείνοι γνωρίζουν πολύ καλά το τι μπορεί να πράξει ο Τούρκος στρατιώτης όταν έρθει η κατάλληλη στιγμή. Το γνωρίζει πολύ καλά (η ελληνική) κυβέρνηση. Να το εξηγήσουν σε εκείνο το κακομαθημένο παιδί».

Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών προέβη στη συγκεκριμένη αναφορά μετά τις ερωτήσεις δημοσιογράφων για τις πρωϊνές δηλώσεις του Έλληνα υπουργού Άμυνας κ. Πάνου Καμμένου.  

Ο κ. Τσαβούσογλου δηλώνει ότι η Ελλάδα πραγματοποιεί νέες «προκλητικές» κινήσεις στα ελληνοτουρκικά με βάση την θεωρία ότι η θέση της Τουρκίας έχει επιδεινωθεί σε πολλά πεδία μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα. Ο ίδιος διαψεύδει αυτή την θεωρία.

Ο κ. Τσαβούσογλου δηλώνει ότι οι λαοί των δυο χωρών έχουν πολλά κοινά χαρακτηριστικά και ότι «η Ελλάδα έχει την υποχρέωση να εμποδίσει ένα κακομαθημένο παιδί να επισκιάσει όλα αυτά».

Ο κ. Τσαβούσογλου δηλώνει ακόμη τα εξής: «Δεν θα ανταγωνιστούμε μια τέτοια νοοτροπία. Δεν χρειάζεται να κάνουμε επίδειξη δύναμης σε αυτούς». 

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Τούρκου ΥΠΕΞ στην Ένωση Συντακτών της Αττάλειας σύμφωνα με τη Hurriyet:

«Αποδίδουμε σημασία στις σχέσεις μας με την Ελλάδα. Σε διάφορα θέματα, στο θέμα των νησιών του Αιγαίου, στο θέμα της υφαλοκρηπίδας, στο θέμα των πτήσεων κτλ … Έχουμε διαφορετικές θεωρήσεις σε αυτά τα θέματα. Αλλά υπάρχουν κάποιοι μηχανισμοί σχετικά με αυτά τα θέματα, έχουμε τις διερευνητικές συνομιλίες. Αυτοί οι μηχανισμοί υπάρχουν για τη μείωση της έντασης. Είστε εταίρος σε αυτό το συνασπισμό, αλλά κάνετε διαρκώς βήματα για την ακύρωσή του, με δηλώσεις, με προκλήσεις. Μέχρι πού μπορεί να φθάσει η ανοχή; Υπάρχουν κάποια όρια. Εμείς, εντάξει, δείχνουμε ωριμότητα. Για το λόγο αυτό, κάποια πράγματα, δεν επιθυμώ να τα πω, ας μείνουν μεταξύ μας. Ουσιαστικά, ανησυχούμε για έναν Υπουργό αυτής της κυβέρνησης που κάνει σαν κακομαθημένο παιδί.

Είναι το κακομαθημένο παιδί της Ευρώπης, το κακομαθημένο παιδί του συνασπισμού…Αλλά τι να κάνουμε; Είναι δουλειά μας να παίζουμε μαζί του; Η Ελλάδα και η Τουρκία είναι δύο γειτονικές χώρες, αυτό δεν μπορούμε να το αλλάξουμε. Και υπάρχουν προβλήματα. Και δείχνουμε θέληση για την επίλυσή τους. Στην ιστορία υπήρξαν πόλεμοι. Δόθηκε αγώνας για την ανεξαρτησία. Αλλά τα τελευταία χρόνια, ανάμεσα στους λαούς μας, πραγματοποιήθηκαν προσπάθειες προσέγγισης. Ο λαός μας επισκέπτεται την Ελλάδα. Τα ελληνικά νησιά. Οι Έλληνες έρχονται στην Τουρκία. Ουσιαστικά, όπως βλέπουμε ότι μοιάζουμε. Η Ελλάδα όμως θα έπρεπε να μην επιτρέπει σε ένα κακομαθημένο παιδί να τα επισκιάζει όλα αυτά. Εμείς δε θα έρθουμε σε αντιπαράθεση με μια τέτοια νοοτροπία. Δε θα μπούμε σε μια κατάσταση επίδειξης δύναμης. Ο τουρκικός στρατός γνωρίζει καλύτερα τι πρέπει να κάνει, όταν σημάνει η ώρα. Το γνωρίζει καλύτερα η κυβέρνηση. Ας εξηγήσουν σε αυτό το κακομαθημένο… Ας μην δυσκολεύουν την υπομονή μας». 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή