Γαλλία: Νίκη Μακρόν έναντι της Λεπέν προβλέπει νέα δημοσκόπηση

Γαλλία: Νίκη Μακρόν έναντι της Λεπέν προβλέπει νέα δημοσκόπηση

41" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο ανεξάρτητος προεδρικός υποψήφιος Εμανουέλ Μακρόν θα νικήσει την ηγέτη της ακροδεξιάς Μαρίν Λε Πεν στο δεύτερο γύρο των γαλλικών προεδρικών εκλογών με ποσοστό 61% των ψήφων, σύμφωνα με τα αποτελέσματα νέας δημοσκόπησης που δημοσιοποιήθηκαν σήμερα (Odoxa/Dentsu-Consulting poll).

Η δημοσκόπηση αυτή, δείχνει ότι ο Μακρόν ενισχύθηκε πολιτικά, από τη συγκρότηση της συμμαχίας που ανακοινώθηκε την προηγούμενη εβδομάδα με τον κεντρώο πολιτικό Φρανσουά Μπαϊρού. Η εξέλιξη αυτή, βοήθησε τον Μακρόν ν' αυξήσει το ποσοστό του, έναντι του συντηρητικού υποψηφίου Φρανσουά Φιγιόν.

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, ο Μακρόν θα νικήσει τη Λε Πεν στο δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών με ποσοστό 61% έναντι 39%.

Η Λε Πεν θα προηγηθεί στον πρώτο γύρο των προεδρικών εκλογών με ποσοστό 27% έναντι 25% του Μακρόν, ενώ στην τρίτη θέση θα βρίσκεται ο Φιγιόν με ποσοστό 19%, σύμφωνα με τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή