Η πλήρης λίστα των νικητών «Oscar 2017»

Η πλήρης λίστα των νικητών «Oscar 2017»

3' 0" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μετά από το πρωτοφανές λάθος που σημάδεψε τη βράδια των Όσκαρ και την ιστορία των βραβείων, ο Γουόρεντ Μπίτι ανακοίνωσε ότι του έδωσαν ν' ανοίξει λάθος φάκελο. Εν τω μεταξύ, δύο παραγωγοί του μιούζικαλ, που θεωρείτο το μεγάλο φαβορί, ευχαριστούσαν την Αμερικανική Ακαδημία Κινηματογράφου για την τιμή, όταν ένας από αυτούς κατάλαβε το λάθος υπό το βλέμμα εκατοντάδων εκατομμυρίων τηλεθεατών από ολόκληρο τον πλανήτη.

Η πλήρης λίστα των νικητών «Oscar 2017»-1

Ο Κέισι Αφλεκ, μικρότερος αδελφός του Μπεν Αφλεκ, κέρδισε το πρώτο Όσκαρ της καριέρας του με τον ρόλο του κηδεμόνα του 16χρονου ανιψιού του στην ταινία «Manchester by the Sea».  «Εύχομαι να είχα κάτι μεγαλύτερο, σημαντικότερο να πω, απλώς μένω άναυδος που συμπεριλαμβάνομαι σ' αυτό το σύμπαν… το δικό σας», είπε ο 41χρονος Άφλεκ που δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει  τον Κένεθ Λόνεργκαν για το ρόλο που έγραψε.

Η πλήρης λίστα των νικητών «Oscar 2017»-2

H Έμα Στόουν κέρδισε το Όσκαρ Α' Γυναικείου Ρόλου για την ερμηνεία της στο μιούζικαλ «La La Land» επικρατώντας σε μια κατηγορία που είχε  υποψήφιες για το βραβείο τις Μέριλ Στριπ (Florence Foster Jenkins), Νάταλι Πόρτμαν (Jackie), Ιζαμπέλ Ιπέρ (Elle) και Ρουθ Νέγκα (Loving). Η 28χρονη Αμερικανίδα ηθοποιός ευχαρίστησε την Ακαδημία, τις γυναίκες συνυποψήφιές της, την οικογένειά της και τους συνεργάτες της. Ευχαρίστησε, επίσης, τον Σαζέλ για την πίστη του και τον Γκόσλινγκ που την έκανε να γελά και να θέλει να γίνει καλύτερη.«Έχω ακόμα να μεγαλώσω και να μάθω πολλά πράγματα. Το Όσκαρ, θα με συντροφεύει σ' αυτό το ταξίδι», ανέφερε η Στόουν.

Η πλήρης λίστα των νικητών «Oscar 2017»-3

Στην κατηγορία Β' Γυναικείου Ρόλου η Βαιόλα Ντέιβις, απέσπασε το βραβείο για την ερμηνεία της στο «Fences» την κινηματογραφική διασκευή του βραβευμένου με Τόνι και Πούλιτζερ θεατρικού έργου του Όγκουστ Γουίλσον. Η 51χρονη ηθοποιός, μεταξύ άλλων, ανέφερε ότι «τις καλύτερες ιστορίες μεγάλων ανθρώπων τις βρίσκεις στα νεκροταφεία και τις ξεθάβεις και έτσι ζεις μέσα από αυτό το υπέροχο επάγγελμα ζωές σπουδαίων ανθρώπων». Στις ευχαριστίες της αποκάλεσε «Captain my captain» τον Ντένζελ Γουάσινγκτον, ενώ δεν σταμάτησε να κλαίει.

Η πλήρης λίστα των νικητών «Oscar 2017»-4

Στον 43χρονο Μαχέρσαλα Αλί απονεμήθηκε το βραβείο Β΄ ανδρικού ρόλου για την ερμηνεία του στην ταινία Moonlight του Μπάρι Τζένκινς, όπου παίζει τον διακινητή ναρκωτικών που γίνεται μέντορας ενός φτωχού μικρού αγοριού. Αυτή ήταν η πρώτη φορά που ο Αλί ήταν υποψήφιος για το χρυσό αγαλματίδιο. Είχε ήδη αποσπάσει κι άλλα βραβεία για την ερμηνεία του.Ο Αλί, παραλαμβάνοντας το βραβείο, ευχαρίστησε τους ανθρώπους που τον δίδαξαν: «ένα πράγμα που μου έλεγαν συνεχώς (…) είναι πως (η υποκριτική) δεν αφορά εσένα. Δεν αφορά εσένα, αφορά τους χαρακτήρες. Υπηρετείς τις ιστορίες και τους χαρακτήρες». Ο Αλί, από το Όκλαντ της Καλιφόρνιας, υποδύθηκε τον άνθρωπο των λόμπι Ρέμι Ντάντον στη σειρά House of Cards του Netflix. Έχει παίξει επίσης σε άλλες τηλεοπτικές σειρές, ταινίες, αλλά και στο θέατρο.

Τα βραβεία αναλυτικά

Καλύτερη Ταινία

«Moonlight»

Σκηνοθεσία

Ντάμιεν Σαζέλ για το «La La Land»

Α΄ Ανδρικού Ρόλου

Κέισι Άφλεκ για το «Manchester by the Sea»

Α’ Γυναικείου Ρόλου

Έμα Στόουν – «La La Land»

Β΄ Ανδρικού Ρόλου

Μαχέρσαλα Αλι για το «Moonlight»

Β΄ Γυναικείου Ρόλου

Βαιόλα Ντέιβις για το «Fences»

Πρωτότυπο Σενάριο

Κένεθ Λόνεργκαν για το «Manchester by the Sea»

Διασκευασμένο Σενάριο

Μπάρι Τζένκινς και Τάρελ Αλβιν ΜακΚάρνεϊ για το «Moonlight»

Καλύτερη ταινία Κινουμένων Σχεδίων

«Zootopia»

Μικρού μήκους ταινία Κινουμένων σχεδίων

«Piper»

Διεύθυνση Φωτογραφίας

Λάινους Σάντγκρεν «La La Land»

Καλύτερο Ντοκιμαντέρ

«OJ: Made in America» (Εζρα Εντελμαν)

Ντοκιμαντέρ μικρού μήκους

«The White Helmets»

Μικρού μήκους ταινίας

«Sing»

Καλύτερη Ξενόγλωσση Ταινία

«Tanna» «Ο Εμποράκος» (Ιράν)

Μοντάζ

Τζον Γκίλμπερτ, «Hacksaw Ridge»

Ηχητικό Μοντάζ

«Arrival»

Μίξη Ήχου

«Hacksaw Ridge»

Καλλιτεχνική Διεύθυνση

«La La Land»

Μουσική

Τζάστιν Χούρβιτς, «La La Land»

Τραγούδι

«City of Stars» από το «La La Land»

Μακιγιάζ και κομμώσεις

«Suicide Squad»

Κοστούμια

Κολίν Ατγουντ, «Fantastic Beasts and Where to Find Them»

Ειδικά Εφέ

«Jungle Book»

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή