Ρέντσι: Στην διακριτική ευχέρεια του Τζεντιλόνι πότε θα γίνουν οι εκλογές

Ρέντσι: Στην διακριτική ευχέρεια του Τζεντιλόνι πότε θα γίνουν οι εκλογές

48" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

O πρώην πρωθυπουργός της Ιταλίας Ματέο Ρέντσι δήλωσε, την Κυριακή, ότι ο διάδοχός του στην πρωθυπουργία θα αποφασίσει εάν η διεξαγωγή των επόμενων εκλογών θα γίνει πριν από το τέλος της κοινοβουλευτικής περιόδου τον Φεβρουάριο του 2018.

«Οι εκλογές είναι προγραμματισμένες για τον Φεβρουάριο 2018. Τελεία. Εάν ο (πρωθυπουργός Πάολο) Τζεντιλόνι θέλει να γίνουν πριν, η απόφαση είναι δική του, όχι άλλων», δήλωσε ο Ματέο Ρέντσι σε εκπομπή της Rai3.

Ο Μάτεο Ρέντσι παραιτήθηκε από την πρωθυπουργία τον Δεκέμβριο, έπειτα από την συντριπτική του ήττα στο δημοψήφισμα για τη συνταγματική μεταρρύθμιση και παρέδωσε τα ηνία στον πολιτικό του σύμμαχο Πάολο Τζεντιλόνι.

Ο Ρέντσι έχει εκφρασθεί υπέρ της διεξαγωγής πρόωρων εκλογών τον προσεχή Ιούνιο ελπίζοντάς στην πολιτική του επάνοδο. Για τον λόγο αυτόν θα ήθελε τη διεξαγωγή της ψηφοφορίας για την ηγεσία του Δημοκρατικού Κόμματος στις αρχές του Απριλίου.

Ωστόσο, το Δημοκρατικό Κόμμα αποφάσισε την Παρασκευή ότι η ψηφοφορία θα διεξαχθεί στις 30 Απριλίου, αποκλείοντας έτσι τη διεξαγωγή πρόωρων εκλογών τον Ιούνιο.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή