Δημοσκόπηση Spiegel: 44% Σουλτς, 38% Μέρκελ αν εκλεγόταν απ΄ευθείας καγκελάριος

Δημοσκόπηση Spiegel: 44% Σουλτς, 38% Μέρκελ αν εκλεγόταν απ΄ευθείας καγκελάριος

43" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μάρτιν Σούλτς ή Άγγελα Μέρκελ; Στο ερώτημα του εταιρείας online δημοσκοπήσεων Civey, η οποία διεξήχθη μέσω της ηλεκτρονικής έκδοσης του περιοδικού Spiegel, ποιον από τους δύο θα προτιμούσαν σε περίπτωση που ο καγκελάριος εξελέγετο απευθείας από τον λαό, το 44% απάντησε ότι θα ψήφιζε τον υποψήφιο του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος Γερμανίας (SPD) Μάρτιν Σούλτς και το 38% την Άγγελα Μέρκελ. Το 19% δεν θα ψήφιζε κανέναν από τους δύο.

Μεγάλη στήριξη θα είχε ο κ. Σούλτς από τους ψηφοφόρους του κόμματος Η Aριστερά (Die Linke), δεδομένου ότι θα τον ψήφιζε το 74%, και από τους ψηφοφόφους των Πρασίνων (Die Gruenen), με μικρότερο όμως ποσοστό (63%).

Αντίθετα, οι ψηφοφόροι του Φιλελεύθερου Κόμματος Γερμανίας (FDP) θα προτιμούσαν την καγκελάριο Μέρκελ σε ποσοστό 53,2%, αλλά μόνο το 19,1% των ψηφοφόρων του λαϊκιστικού κόμματος Εναλλακτική για τη Γερμανία (AfD) θα την προτιμούσε και ακόμα λιγότεροι τον Μάρτιν Σούλτς (17,6%).

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή