Αρση ασυλίας Λεπέν για βίαιες εικόνες

Αρση ασυλίας Λεπέν για βίαιες εικόνες

1' 17" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΠΑΡΙΣΙ. Να αρθεί η ασυλία της ευρωβουλευτού και προέδρου του ακροδεξιού Εθνικού Μετώπου της Γαλλίας, Μαρίν Λεπέν, ψήφισε η συντριπτική πλειονότητα των ευρωβουλευτών που στελεχώνουν την επιτροπή νομικών υποθέσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Η απόφαση της επιτροπής πρέπει να επικυρωθεί από τη ολομέλεια του σώματος, αλλά μέχρι αργά χθες το βράδυ δεν είχε οριστεί ημερομηνία για τη συζήτηση του θέματος.

Η υποψήφια για τις προεδρικές εκλογές Μαρίν Λεπέν εγκαλείται για τη δημοσίευση εικόνων βίαιων πράξεων του Ισλαμικού Κράτους μέσω Twitter. Πέτρα του σκανδάλου αποτελούν τρεις φωτογραφίες εκτελέσεων από δημίους του ISIS, το 2015. Σε αυτές περιλαμβάνεται και η φωτογραφία του αποκεφαλισμού του Αμερικανού δημοσιογράφου Τζέιμς Φόουλι. Στο μεταξύ, παραμένει εν ισχύι η απόφαση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για παρακράτηση τμήματος της βουλευτικής αποζημίωσης της κ. Λεπέν, στο πλαίσιο άλλης υπόθεσης για τον παράτυπο διορισμό συνεργατών της ως κοινοβουλευτικών βοηθών στο Στρασβούργο.

Οσον αφορά τις επερχόμενες γαλλικές εκλογές, τη διαφορά του από τον κεντροδεξιό υποψήφιο Φρανσουά Φιγιόν ενίσχυσε στις δημοσκοπήσεις ο φιλελεύθερος υποψήφιος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν, ο οποίος φαίνεται ότι θα αναδειχθεί δεύτερος στον πρώτο γύρο των εκλογών, πίσω από τη Μαρίν Λεπέν του Εθνικού Μετώπου. Σύμφωνα με σφυγμομέτρηση της Κυριακής, η Λεπέν παραμένει αμετακίνητη στην πρώτη θέση με 26% της πρόθεσης ψήφου, ενώ ο Μακρόν έρχεται δεύτερος με 24%, μετά τη στήριξη που εξασφάλισε από τον κεντρώο Φρανσουά Μπαϊρού. Τρίτος ακολουθεί ο Φιγιόν, με 21%. Ο Σοσιαλιστής Μπενουά Αμόν ακολουθεί με 15%, ενώ ο αριστερός υποψήφιος της Ανυπότακτης Γαλλίας, Ζαν-Λικ Μελανσόν, εξασφαλίζει 11%. Στον δεύτερο γύρο, ο Μακρόν εμφανίζεται να επικρατεί επί της Λεπέν με 61% και 39%, αντίστοιχα.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή