Ρεκόρ ζέστης στην Ανταρκτική με 17,5 βαθμούς Κελσίου

Ρεκόρ ζέστης στην Ανταρκτική με 17,5 βαθμούς Κελσίου

45" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ρεκόρ ζέστης σημειώθηκε στην χερσόνησο της Ανταρκτικής, καθώς η θερμοκρασία άγγιξε τους 17,5 βαθμούς Κελσίου, σύμφωνα με αργεντίνικη έρευνα, που δόθηκε στη δημοσιότητα από τον Διεθνή Μετεωρολογικό Οργανισμό την Τετάρτη.

Η βάση Experanza κατέγραψε το παραπάνω ρεκόρ στις 24 Μαρτίου 2015, μελετώντας τα στοιχεία που είχε συλλέξει για τις θερμοκρασίες στην περιοχή με στόχο την παρακολούθηση του φαινομένου της υπερθέρμανσης του πλανήτη.

«Η επαλήθευση των υψηλότερων και χαμηλότερων θερμοκρασιών μας βοηθά να χτίσουμε μία εικόνα για τον καιρό και το κλίμα σε ένα από τα τελευταία σύνορα της γης», ανέφερε ο Μάικλ Σπάροου, ειδικός σε θέματα των πολικών περιοχών του ειδικού προγράμματος του ΔΜΟ.

Το 90% του γλυκού νερού της γης και το λιώσιμο των πάγων θα οδηγούσε σε άνοδο της στάθμης των θαλασσών κατά 60 μέτρα.

Η υψηλότερη θερμοκρασία για την ευρύτερη περιοχή της Ανταρκτικής είχε σημειωθεί τον Ιανουάριο του 1982 στο Σίγκνι Άιλαντ του Νοτίου Ατλαντικού με 19,8 βαθμούς Κελσίου.

   

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή