Αυστηρότερες ποινές για Βρετανούς οδηγούς

Αυστηρότερες ποινές για Βρετανούς οδηγούς

1' 1" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΛΟΝΔΙΝΟ. Σε εφαρμογή τέθηκαν χθες τα νέα πρόστιμα και οι ποινές για όσους Βρετανούς οδηγούν μιλώντας ταυτόχρονα στο κινητό τους τηλέφωνο. Ο νέος κώδικας οδικής κυκλοφορίας της Βρετανίας προβλέπει διπλασιασμό των χρηματικών προστίμων, αλλά και των βαθμών ποινής στο δίπλωμα οδήγησης, για όσους οδηγούς πιαστούν να μιλούν στο τηλέφωνο, κατά τη διάρκεια της οδήγησης. Οσοι νέοι οδηγοί υποπέσουν στο ατόπημα αυτό θα στερούνται το δίπλωμά τους για χρονική διάρκεια που θα ορίζει το δικαστήριο.

Το νέο πρόστιμο για τη χρήση κινητού ανέρχεται από χθες στις 200 στερλίνες (234 ευρώ), ενώ στους παραβάτες θα προστίθενται και έξι βαθμοί ποινής. Οσοι συγκεντρώσουν δώδεκα βαθμούς ποινής στο δίπλωμά τους (συλλαμβάνονται δηλαδή δύο φορές να μιλούν στο κινητό εν κινήσει) θα παραπέμπονται ενώπιον της Δικαιοσύνης, όπου θα αντιμετωπίζουν χρηματικό πρόστιμο 1.000 στερλινών, στέρηση διπλώματος για ορισμένο χρόνο ή ακόμη και οριστική αφαίρεση της άδειας χειριστή.

Είκοσι δύο άνθρωποι σκοτώθηκαν και 99 τραυματίστηκαν σοβαρά το 2016 στη Βρετανία σε δυστυχήματα με αιτία την απροσεξία οδηγού, ο οποίος μιλούσε σε κινητό τηλέφωνο. «Το μήνυμά μας είναι απλό και σαφές: μην επιτρέπετε στο τηλέφωνό σας να σας αποσπά την προσοχή ενώ οδηγείτε. Μπορεί να μοιάζει αθώο, αλλά η ενέργεια αυτή απειλεί εσάς και τους γύρω σας», είπε ο υπουργός Μεταφορών, Κρις Γκρέιλινγκ.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή