Βορίδης για το 2015: Δεν έπρεπε να ψηφίσουμε το τρίτο μνημόνιο

Βορίδης για το 2015: Δεν έπρεπε να ψηφίσουμε το τρίτο μνημόνιο

1' 3" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Πρέπει να κλείσει η αξιολόγηση αλλά το βάρος της βαραίνει μόνο την κυβέρνηση, είπε ο Μάκης Βορίδης μιλώντας στο ραδιόφωνο του Real FM. «Επί της αρχής εκείνο το οποίο λέμε στη ΝΔ είναι ότι βεβαίως πρέπει να κλείσει η αξιολόγηση, όπως και να κλείνουν όλες οι αξιολογήσεις, αυτό είναι στάση μας επί της αρχής. Το περιεχόμενο όμως αυτών των αξιολογήσεων βαρύνει αποκλειστικά την ελληνική κυβέρνηση και πως διαπραγματεύεται», τόνισε ο κ. Βορίδης.

Aκολούθησε σχόλιο του δημοσιογράφου που έλεγε πως με αυτή τη λογική η ΝΔ δεν θα έπρεπε να είχε ψηφίσει το τρίτο μνημόνιο. «Έχετε δίκιο. Προσωπική μου άποψη τότε, την οποία εξέφρασα στο εσωτερικό της Κοινοβουλευτικής Ομάδας είναι ότι δεν έπρεπε να έχουμε ψηφίσει το τρίτο μνημόνιο.

Όμως επικράτησε εκεί η εξής σκέψη, γιατί υπήρξε η κρατούσα γνώμη στο εσωτερικό της ΝΔ ότι επειδή τότε η κυβέρνηση δεν είχε πλειοψηφία στη Βουλή, επειδή τότε διακινδυνεύαμε πράγματι το να πτωχεύσει η χώρα, η κρατούσα γνώμη υποστήριξε ότι έπρεπε να υπερψηφιστεί το συγκεκριμένο πακέτο μέτρων» είπε ο πρώην υπουργός.

Στο ερώτημα δε αν η κυβέρνηση χάσει την πλειοψηφία πως θα αντιδράσει η ΝΔ ο κ. Βορίδης απάντησε «Δεν θα ψηφίσουμε όχι γιατί δεν βρισκόμαστε στη δραματική κατάσταση που βρισκόμασταν τότε. Θα αφήσουμε την κυβέρνηση να πέσει να πάμε σε εκλογές».

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή