Γέλεν: Πιθανότερο σενάριο η αύξηση επιτοκίων εντός Μαρτίου

Γέλεν: Πιθανότερο σενάριο η αύξηση επιτοκίων εντός Μαρτίου

40" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η Fed θα αυξήσει τα επιτόκια στη συνεδρίαση του Μαρτίου εφόσον τα στοιχεία για την απασχόληση και τον πληθωρισμό συνεχίσουν να κινούνται στο πλαίσιο των εκτιμήσεων, δήλωσε την Παρασκευή η επικεφαλής της κεντρικής τράπεζας, Τζάνετ Γέλεν.

«Στη συνάντηση μας αργότερα αυτόν τον μήνα, η Επιτροπή θα αξιολογήσει αν η απασχόληση και ο πληθωρισμός συνεχίζουν να εξελίσσονται σύμφωνα με τις εκτιμήσεις μας, καθιστώντας κατάλληλη μια περαιτέρω προσαρμογή των ομοσπονδιακών επιτοκίων» δήλωσε σε εκδήλωση στο Σικάγο η Γέλεν.

Σύμφωνα με το Reuters, σημείωσε ακόμη πως τα επιτόκια μπορεί να αυξηθούν με πιο γρήγορο ρυθμό φέτος, καθώς η οικονομία δεν φαίνεται να αντιμετωπίζει εμπόδια στο εσωτερικό ή στο εξωτερικό.

«Συνολικά, οι προοπτικές για να συνεχιστεί η μέτρια οικονομική ανάπτυξη φαίνονται ενθαρρυντικές, ειδικά από την στιγμή που τα ρίσκα από το εξωτερικό φαίνεται να έχουν σχετικά υποχωρήσει», πρόσθεσε.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή