Αυγενάκης: Η κυβέρνηση πέφτει στην «παγίδα» που στήνει η Αγκυρα

Αυγενάκης: Η κυβέρνηση πέφτει στην «παγίδα» που στήνει η Αγκυρα

1' 32" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την εκτίμηση ότι η ελληνική κυβέρνηση πέφτει στην παγίδα που «έστησε» η Άγκυρα στο Αιγαίο, εξέφρασε ο γραμματέας της πολιτικής επιτροπής της ΝΔ, Λευτέρης Αυγενάκης, ο οποίος απηύθυνε χαιρετισμό σε εκδήλωση που διοργάνωσε απόψε στη Θεσσαλονίκη η ΟΝΝΕΔ.

«Η ελληνική κυβέρνηση οφείλει να αντιμετωπίσει με ψυχραιμία την επιθετικότητα της Τουρκίας», τόνισε ο κ. Αυγενάκης και πρόσθεσε ότι από τη στιγμή που η Αθήνα απαντάει σε όλες τις προκλήσεις, ακολουθεί και αυτή το ύφος της εξωτερικής πολιτικής του προέδρου Τ. Ερντογάν – ενώ κατηγόρησε προσωπικά τους υπουργούς Εξωτερικών, Ν. Κοτζιά και Εθνικής Άμυνας, Π. Καμμένο, για το χειρισμό των ελληνοτουρκικών ζητημάτων: «Πρόκειται για μια εθνικολαϊστική κυβέρνηση, η οποία αντιμετωπίζει με επιπολαιότητα τα θέματα εξωτερικής πολιτικής», είπε ο κ. Αυγενάκης.

Στην εκδήλωση, με θέμα «Ελλάδα – Τουρκία προκλήσεις και προοπτικές» εξάλλου, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ, Γιάννης Κεφαλογιάννης αναφέρθηκε στις ελληνοτουρκικές διαφορές, υπογραμμίζοντας ότι η ελληνική πλευρά έχει τρεις επιλογές: Να παραμείνει αδρανής και να μην αντιδράει στις προκλήσεις της Άγκυρας, να αυξήσει τις εξοπλιστικές δαπάνες και η τρίτη περίπτωση είναι να επιλέξει τη διπλωματική οδό.

Ο επίκουρος καθηγητής Δημοσίου Διεθνούς Δικαίου στο ΑΠΘ, Μιλτιάδης Σαρηγιαννίδης, επισήμανε ότι η ελληνική πλευρά δεν θα πρέπει να απαντάει – και μάλιστα μέσω του υπουργείου Εξωτερικών – σε κάθε προκλητική δήλωση Τούρκων αξιωματούχων, ενώ εξέφρασε την άποψη ότι τυχόν προσφυγή στο Διεθνές Δικαστήριο για την επίλυση του ζητήματος οριοθέτησης της υφαλοκρηπίδας, δεν σημαίνει ότι θα δικαιώσει απόλυτα την ελληνική πλευρά.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν, μεταξύ άλλων, βουλευτές και τοπικά στελέχη του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ενώ έξω από το ξενοδοχείο πραγματοποίησαν συγκέντρωση και διένειμαν φυλλάδιο μέλη της ΔΑΠ – ΝΔΦΚ Θεσσαλονίκης. Τα εν λόγω μέλη κάνουν λόγο για «καταστρατήγηση του καταστατικού της ΔΑΠ – ΝΔΦΚ και κατάργηση της οργάνωσης», και ζητούν από την κεντρική διοίκηση «να επανέλθει στη νόμιμη άσκηση των καθηκόντων της και να προχωρήσει σε διαδικασίες οι οποίες είναι σύμφωνες με το Καταστατικό».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή