GLASHÜTTE ORIGINAL Senator Chronometer

1' 47" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ένα επιβλητικό χρονόμετρο σε μία ασυνήθιστη απόχρωση του μπλε, προτείνει η σαξονική ωρολογοποιία Glashütte Original. Είναι ένα διαχρονικό μοντέλο με φινετσάτες γραμμές που ταιριάζει εξίσου υπέροχα τόσο με κλασικό κοστούμι όσο και με μία σοφιστικέ casual εμφάνιση. Θα μπορούσε κάλλιστα να φορεθεί ακόμη και σε black-tie εκδηλώσεις.

GLASHÜTTE ORIGINAL Senator Chronometer-1

Η πλήρως ανασχεδιασμένη κάσα του είναι από λευκό χρυσό 18Κ, έχει διάμετρο 42 mm, πάχος 12,47 mm και φέρει λεπτή στεφάνη –χαρακτηριστικό γνώρισμα της συλλογής Senator. Περικλείει ένα «σοβαρό» καντράν σε σκούρο μπλε της αεροπορίας με κοκκώδη υφή, ασημένιες λατινικές ενδείξεις της ώρας και δείκτες από λευκό χρυσό. Το design του είναι προφανώς εμπνευσμένο από τα ιστορικά ναυτικά χρονόμετρα.

GLASHÜTTE ORIGINAL Senator Chronometer-2

Στο 3 δεσπόζει σε ευμέγεθες παράθυρο η Panorama Date, η χαρακτηριστική ένδειξη μεγάλης ημερομηνίας της Glashütte Original.

GLASHÜTTE ORIGINAL Senator Chronometer-3

Στο 12 έχει τοποθετηθεί η ένδειξη power reserve σε κυκλικό υποκαντράν. Θα προσέξατε ίσως το μικρό στρογγυλό παραθυράκι στο κάτω μέρος της. Είναι ένδειξη ημέρας/νύχτας: από τις 6 το πρωί έως τις 6 το απόγευμα η μικρή κουκκίδα είναι λευκή (ημέρα) και από τις 6 το απόγευμα έως τις 6 το πρωί γίνεται μαύρη (νύχτα).

GLASHÜTTE ORIGINAL Senator Chronometer-4

Στο 6 υπάρχει ένα αρκούντως μεγάλο βοηθητικό καντράν, το οποίο φιλοξενεί τα δευτερόλεπτα, τον σημαντικότερο ίσως δείκτη του ρολογιού, εφόσον πρόκειται για χρονόμετρο ακριβείας.

GLASHÜTTE ORIGINAL Senator Chronometer-5

Η υψηλή αισθητική του Senator Chronometer δεν είναι το μοναδικό του προτέρημα. Η μεγάλη αξία του ρολογιού κρύβεται στο εσωτερικό, στον κουρδιστό μηχανικό Calibre 58-01, έναν σοφιστικέ μηχανισμό χρονομέτρου με πιστοποίηση από τη Γερμανική Υπηρεσία Διακρίβωσης DKD (κάτι ανάλογο του ελβετικού COSC). Ο μηχανισμός λειτουργεί με συχνότητα 4Hz (28.800 ταλαντώσεων/ώρα), έχει 44 ώρες αυτονομίας και διαθέτει επίσης λειτουργία stop seconds: τραβώντας έξω την κορόνα η ένδειξη της ώρας σταματά και ο δευτερολεπτοδείκτης πηγαίνει στο 0 και ακινητοποιείται ενώ ο λεπτοδείκτης πηδά βήμα-βήμα, εξασφαλίζοντας απόλυτο συγχρονισμό ανάμεσα στα λεπτά και στα δευτερόλεπτα.

Το κρύσταλλο ζαφειριού στο πίσω μέρος της κάσας αποκαλύπτει σε όλο του το μεγαλείο το εξαιρετικό φινίρισμα όλων των επιφανειών, τη φημισμένη πλάκα τριών τετάρτων και την ολοσκάλιστη χειροποίητη γέφυρα του μπαλανσιέ, όλα κλασικά δείγματα της παραδοσιακής τέχνης της ωρολογοποιίας Glashütte. Το άρτιο σύνολο ολοκληρώνει ένα φίνο λουράκι από δέρμα αλιγάτορα της Λουιζιάνα σε σκούρο μπλε χρώμα.

Περισσότερες πληροφορίες εδώ.

Αποκλειστικός αντιπρόσωπος: Kassis (τηλ.: 210-3641000)

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή