Τουσκ προς Πολωνία: «Πρόσεχε τις γέφυρες που καις»

Τουσκ προς Πολωνία: «Πρόσεχε τις γέφυρες που καις»

59" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την απειλή ότι θα μπλοκάρει τα συμπεράσματα της συνόδου κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης στις Βρυξέλλες φέρεται ότι θα κάνει πραγματικότητα η Πολωνία, καθώς αντιτίθεται στην επανεκλογή του πολωνικής καταγωγής του Ντόναλντ Τουσκ στην προεδρία του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, σύμφωνα με πηγή της πολωνικής κυβέρνησης.

Την ίδια στιγμή, ο επικεφαλής του κυβερνώντος κόμματος της χώρας, Γιάροσλαβ Κατσίνσκι σχολίασε ότι η επανεκλογή του Τουσκ αποκαλύπτει ότι η Γερμανία είναι ο κυρίαρχος της Ευρωπαϊκής Ένωσης. «Ο κανονισμός ότι οι αξιωματούχοι για να εκλεγούν πρέπει να έχουν την υποστήριξη της χώρας τους παραβιάσθηκε», τόνισε ο ίδιος, συμπληρώνοντας, ωστόσο ότι οι πληροφορίες για έξοδο της Πολωνίας από την Ε.Ε. είναι «ανοησίες».

«Πρόσεχε τις γέφυρες που καις γιατί όταν περάσεις δεν θα μπορείς να γυρίσεις», ήταν η απάντηση Τουσκ στην πολωνική κυβέρνηση, όπως δήλωσε ο ίδιος σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε μαζί με τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ.

Ο κ. Τουσκ ανέφερε επίσης πως στη δεύτερη θητεία του επιθυμεί να «συνεργαστεί με όλα τα κράτη-μέλη, χωρίς εξαίρεση» και πως θα κάνει «τα πάντα για προστατέψει την πολωνική κυβέρνηση από πολιτική απομόνωση».

Από την πλευρά του ο Ζ. Κ. Γιούνκερ χαιρέτισε την επανεκλογή, δηλώνοντας «ευτυχής» που θα παραμείνει στη θέση του ο Πολωνός.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή