ΚΟΣΜΟΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ:

Τουσκ προς Πολωνία: «Πρόσεχε τις γέφυρες που καις»

ΕΤΙΚΕΤΕΣ:

Την απειλή ότι θα μπλοκάρει τα συμπεράσματα της συνόδου κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης στις Βρυξέλλες φέρεται ότι θα κάνει πραγματικότητα η Πολωνία, καθώς αντιτίθεται στην επανεκλογή του πολωνικής καταγωγής του Ντόναλντ Τουσκ στην προεδρία του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, σύμφωνα με πηγή της πολωνικής κυβέρνησης.

Την ίδια στιγμή, ο επικεφαλής του κυβερνώντος κόμματος της χώρας, Γιάροσλαβ Κατσίνσκι σχολίασε ότι η επανεκλογή του Τουσκ αποκαλύπτει ότι η Γερμανία είναι ο κυρίαρχος της Ευρωπαϊκής Ένωσης. «Ο κανονισμός ότι οι αξιωματούχοι για να εκλεγούν πρέπει να έχουν την υποστήριξη της χώρας τους παραβιάσθηκε», τόνισε ο ίδιος, συμπληρώνοντας, ωστόσο ότι οι πληροφορίες για έξοδο της Πολωνίας από την Ε.Ε. είναι «ανοησίες».

«Πρόσεχε τις γέφυρες που καις γιατί όταν περάσεις δεν θα μπορείς να γυρίσεις», ήταν η απάντηση Τουσκ στην πολωνική κυβέρνηση, όπως δήλωσε ο ίδιος σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε μαζί με τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ.

Ο κ. Τουσκ ανέφερε επίσης πως στη δεύτερη θητεία του επιθυμεί να «συνεργαστεί με όλα τα κράτη-μέλη, χωρίς εξαίρεση» και πως θα κάνει «τα πάντα για προστατέψει την πολωνική κυβέρνηση από πολιτική απομόνωση».

Από την πλευρά του ο Ζ. Κ. Γιούνκερ χαιρέτισε την επανεκλογή, δηλώνοντας «ευτυχής» που θα παραμείνει στη θέση του ο Πολωνός.

Online

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ