ΚΟΣΜΟΣ

Παιχνίδια προπαγάνδας στον τουρκικό Τύπο: Η Ψέριμος είναι τουρκική

ΕΤΙΚΕΤΕΣ:

Ενδεικτικό της προπαγάνδας που υφίσταται ο τουρκικός λαός είναι το σημερινό δημοσίευμα της αντιπολιτευόμενης τουρκικής εφημερίδας «Sozcu», που χαρακτηρίζει την Ψέριμο ως τουρκικό νησί, δίνοντας με αυτό τον τρόπο συνέχεια στις προκλήσεις των τελευταίων ημερών από την Αγκυρα.

«O Έλληνας πρόεδρος ανέβηκε στο νησί μας, το οποίο κατέλαβαν. Μας πήραν τα 18 νησιά μας και από πάνω κάνουν και σόου», γράφει ο συντάκτης ενώ το δημοσίευμα κάνει αναφορά και στις κινήσεις Παυλόπουλου στο νησί, όπως η επιθεώρηση των στρατευμάτων.

Μάλιστα η εφημερίδα εκμεταλλεύεται την επίσκεψη Παυλόπουλου στην Ψέριμο για να ασκήσει κριτική στην κυβέρνηση, καθώς αναφέρει χαρακτηριστικά ότι «όσο η τουρκική κυβέρνηση σιωπά τόσο ο Ελληνας ξεσηκώνεται».

Χθες, το υπουργείο Εξωτερικών της Τουρκίας, προχώρησε σε μια επανάληψη των τουρκικών απαιτήσεων στο Αιγαίο, αυτήν τη φορά με μια ανακοίνωση που εκδόθηκε ως απάντηση στις δηλώσεις που έκανε την περασμένη Δευτέρα από τη Ρόδο ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Πρ. Παυλόπουλος, για το καθεστώς αποστρατιωτικοποίησης των Δωδεκανήσων. Στο τουρκικό ανακοινωθέν αποδίδεται στον κ. Παυλόπουλο «έλλειψη γνώσης για θεμελιώδεις αρχές του διεθνούς δικαίου», ενώ γίνεται παραπομπή στις Συνθήκες της Λωζάννης και των Παρισίων, όπου καθορίζεται το αποστρατιωτικοποιημένο καθεστώς των Δωδεκανήσων

Παράλληλα, ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, έκανε λόγο για συνάντηση της τουρκικής κυβέρνησης με τα άλλα κόμματα, μετά από το δημοψήφισμα της 16ης Απριλίου, προκειμένου να αναζητηθεί μία ενιαία στάση από την πλευρά της Αγκυρας στα ζητήματα που σχετίζονται με την Ελλάδα και το Αιγαίο.

Online

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ