Παπαντωνίου: «Αθλιο πυροτέχνημα με μικροπολιτικές σκοπιμότητες» η πρόταση για προανακριτική

Παπαντωνίου: «Αθλιο πυροτέχνημα με μικροπολιτικές σκοπιμότητες» η πρόταση για προανακριτική

55" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Αθλιο πυροτέχνημα, που εξυπηρετεί μικροπολιτικές σκοπιμότητες», χαρακτηρίζει, με δήλωσή του ο πρώην υπουργός Αμυνας, Γιάννος Παπαντωνίου, την πρωτοβουλία της κυβερνητικής πλειοψηφίας για σύσταση ειδικής κοινοβουλευτικής επιτροπής για τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης για δικογραφίες που αφορούν εξοπλιστικά προγράμματα.

«Επί 14 χρόνια όλες οι συμβάσεις του Υπουργείου  Αμυνας έχουν υποστεί εξονυχιστικό έλεγχο από διοικητικές και δικαστικές αρχές, χωρίς να έχει βρεθεί καμία απολύτως ένδειξη – ή υποψία ένδειξης –  παράνομων ή παράτυπων ενεργειών ή παραλείψεών μου. Εξάλλου, όλες οι συμβάσεις υλοποιήθηκαν, χωρίς τροποποίηση, από τις επόμενες κυβερνήσεις», υπογραμμίζει ο κ. Παπαντωνίου, ο οποίος κάνει λόγο για τρεις «μικροπολιτικές σκοπιμότητες».

«Πρώτον, την επικοινωνιακή κάλυψη του αδιέξοδου της πολιτικής της κυβέρνησης, όπως προκύπτει από την εξέλιξη της οικονομίας και τη συσσώρευση προβλημάτων με αιχμή την τρέχουσα διαπραγμάτευση με τους δανειστές.

Δεύτερον, τη στοχοποίηση του ΠΑΣΟΚ και της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, που βρίσκονται σε τροχιά ανάκαμψης και

Τρίτον, τη δική μου στοχοποίηση, καθώς και όλων όσοι υπηρετήσαμε τη χώρα προωθώντας αποτελεσματικά το εθνικό συμφέρον από θέσεις ευθύνης».

«Κάποιοι θέλουν να ξεχαστούν οι δικές τους αποτυχίες. Την αλήθεια φοβούνται όσοι τη διαστρεβλώνουν και όχι όσοι εκτελούν το καθήκον τους», καταλήγει ο κ. Παπαντωνίου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή