Παραβιάστηκαν προφίλ για… χάρη του Ερντογάν

Παραβιάστηκαν προφίλ για… χάρη του Ερντογάν

1' 23" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στο Twitter μεταφέρθηκε την Τετάρτη η διπλωματική διαμάχη που έχει ξεσπάσει μεταξύ της Τουρκίας, της Ολλανδίας και της Γερμανίας, όταν ένας μεγάλος αριθμός διευθυνόντων συμβούλων εταιρειών, εκδοτών, κυβερνητικών υπηρεσιών, πολιτικών, καθώς και απλών χρηστών έπεσε θύμα οργανωμένης κυβερνοεπίθεσης, η οποία κατέλαβε τους λογαριασμούς και τους αντικατέστησε με αντιναζιστικά μηνύματα στην τουρκική γλώσσα. Μεταξύ όσων δέχθηκαν επίθεση ήταν το προφίλ του συντηρητικού Γάλλου πολιτικού Αλέν Ζιπέ και οι λογαριασμοί του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του βρετανικού υπουργείου Υγείας.

Τα συγκεκριμένα μηνύματα, τα οποία ταυτίζουν τη Γερμανία και την Ολλανδία με τον ναζισμό, απηχούν τις πρόσφατες δηλώσεις του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν περί ναζιστικών τακτικών της γερμανικής και ολλανδικής κυβέρνησης, οι οποίες προήλθαν μετά την απαγόρευση των ομιλιών Τούρκων υπουργών στις δύο χώρες ενόψει του δημοψηφίσματος που θα κρίνει αν ο Τούρκος πρόεδρος θα διευρύνει σημαντικά τις εξουσίες του. Τουλάχιστον ένα μέρος των παραβιάσεων έγινε μέσω χακαρίσματος της εφαρμογής Twitter Counter, η οποία παρέχει στατιστικά στοιχεία σε περίπου δύο εκατομμύρια χρήστες του Twitter που κάνουν χρήση της εφαρμογής Twitter Connect, για να παρακολουθούν την ανταπόκριση του κοινού στις κοινοποιήσεις τους – η έδρα της οποίας βρίσκεται στην Ολλανδία.

Στο μεταξύ, η Αγκυρα επέλεξε να χαμηλώσει τους τόνους στον τομέα των οικονομικών, διαβεβαιώνοντας πως οι ολλανδικές επενδύσεις στη χώρα δεν απειλούνται από τις τελευταίες προστριβές μεταξύ των δύο χωρών. Τονίζοντας πως η Τουρκία αποτελεί ασφαλές περιβάλλον για επενδύσεις, ο υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της Τουρκίας, Ομέρ Τσελίκ, υπογράμμισε ότι αυτό αφορά και τους Ολλανδούς επιχειρηματίες που επενδύουν στη χώρα, καθώς οι τελευταίοι «δεν αποτελούν μέρος της παρούσας κρίσης» μεταξύ των δύο χωρών. «Ο ιδιωτικός τομέας, ο επιχειρηματικός κόσμος, οι τουρίστες και οι άνθρωποι από την Ολλανδία δεν αποτελούν μέρος της κρίσης», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή