Στην Τράπεζα της Ελλάδος «φωνάζουν» για την αξιολόγηση

Στην Τράπεζα της Ελλάδος «φωνάζουν» για την αξιολόγηση

2' 38" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Δεν ανησυχούν, μαθαίνουμε, στην Τράπεζα της Ελλάδος για το ενδεχόμενο να μην προλάβει η Ελλάδα να ενταχθεί στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης, όπως υπαινίχθηκε την περασμένη εβδομάδα ο κεντρικός τραπεζίτης της Γερμανίας Γενς Βάιντμαν. Εξηγούν ότι, ακόμη κι αν το πρόγραμμα λήξει στο τέλος του χρόνου, θα εξακολουθεί να υπάρχει ρευστότητα διαθέσιμη από την εξόφληση των παλαιότερων ομολόγων, η οποία θα είναι αρκετή για να καλύψει το σχετικά μικρό ποσό που προβλέπεται για την Ελλάδα. Το ζήτημα, όπως επισημαίνουν, δεν είναι αυτό, είναι να μπούμε γρήγορα για να επωφεληθούμε και να στηριχθεί η οικονομία. Κι αυτό εξαρτάται από την ολοκλήρωση της αξιολόγησης.

Την παράταση των προθεσμιών για την ένταξη στις διατάξεις του νόμου για την εθελοντική αποκάλυψη εισοδημάτων εξετάζουν στο υπ. Οικονομικών. Οι φορολογούμενοι στους οποίους έχουν κοινοποιηθεί ειδοποιητήρια, προκειμένου να παράσχουν πληροφορίες και στοιχεία για τις τραπεζικές τους κινήσεις, δεν προλαβαίνουν να ανταποκριθούν σε όσα τους ζητάει η εφορία. Το διάστημα δεν επαρκεί, όπως αναφέρουν στελέχη του υπουργείου, ούτε για να λάβουν τα στοιχεία από τις τράπεζες, με τις κινήσεις που έχουν κάνει τα ελεγχόμενα έτη.

Στις έρευνες θα πάρει μέρος και το Δημόσιο

Nέο πλαίσιο για την αγορά υδρογονανθράκων, το οποίο θα προβλέπει και τη συμμετοχή στις παραχωρήσεις εταιρείας του Δημοσίου, εξήγγειλε από τη Βουλή χθες ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γιώργος Σταθάκης.

Απαντώντας σε ερώτηση για τον τομέα της ενέργειας που κατέθεσαν βουλευτές της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, ο υπουργός ανακοίνωσε ότι το υπουργείο σε στενή συνεργασία με την Κύπρο, και αξιοποιώντας την εμπειρία της, προωθεί την αναμόρφωση του θεσμικού πλαισίου λειτουργίας της αγοράς υδρογονανθράκων. Οπως είπε, θα προβλέπει και τη συμμετοχή της Ενεργειακής Εταιρείας που έχει συσταθεί, αλλά δεν έχει αξιοποιηθεί, στις υπό παραχώρηση περιοχές.

Πρόκειται για την εταιρεία που είχε συσταθεί με νόμο επί υπουργίας Παναγιώτη Λαφαζάνη, για να πάρει μέρος στο σχέδιο επέκτασης του αγωγού Turkish Stream.

H ανακαίνιση των ξενοδοχειακών μονάδων, που ξεκίνησε φέτος αρκετά νωρίς, ενόψει του φετινού Πάσχα που συμπίπτει με το ρωμαιοκαθολικό στις 16 Απριλίου, έχει τονώσει σημαντικά τις πωλήσεις των εταιρειών παραγωγής χρωμάτων. Επίσης, ο συγκεκριμένος κλάδος ευνοείται και από την αλλαγή ιδιοκτησίας ανά δύο χρόνια σε καταστήματα εστίασης, κομμωτηρίων και καφετεριών.

Απάντηση Πανταλάκη για ΑΤΕ Ασφαλιστική

Την αντίδραση του διευθύνοντος συμβούλου της Attica Bank Θεόδωρου Πανταλάκη προκάλεσαν δημοσιεύματα περί εισαγγελικής παραγγελίας εις βάρος του για υπόθεση της Αγροτικής Ασφαλιστικής, από την περίοδο που διετέλεσε επικεφαλής του ομίλου ΑΤΕ. Ο κ. Πανταλάκης σε γραπτή ανακοίνωση τονίζει ότι «ενήργησα πάντοτε και απόλυτα, σύμφωνα με τους κανόνες της συνετής και επιμελούς διαχείρισης, εξασφαλίζοντας πλήρως τα συμφέροντα, την περιουσία και τη συνέχεια της εταιρείας», και ότι με τις επιλογές του «διασφαλίστηκε απολύτως η απρόσκοπτη λειτουργία και συνέχεια της εταιρείας».

Αργεί πολύ η στελέχωση του νέου υπερταμείου

Τους επικεφαλής οικονομικών υπηρεσιών του των υπηρεσιών εσωτερικού ελέγχου θέλει να προσλάβει η Ελληνική Εταιρεία Συμμετοχών και Περιουσίας Α.Ε., το γνωστό υπερταμείο αποκρατικοποιήσεων. Την επιλογή θα κάνει πάλι η εταιρεία Standon Chase, η οποία αναμένει τα σχετικά βιογραφικά έως τις 20 Μαρτίου. Πάντως, η στελέχωση του νέου υπερταμείου προχωρεί πολύ αργά και μέχρι σήμερα δεν έχει προσληφθεί προσωπικό, εκτός από τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου. Το πιο σημαντικό είναι ότι το τελευταίο, ενώ έπρεπε να πραγματοποιεί πολλές και πυρετώδεις συνεδριάσεις, μέχρι σήμερα έχει συνεδριάσει μόνο δύο φορές.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή