ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μαξίμου: Στη Διακήρυξη της Ρώμης η προστασία των εργαζομένων

ΕΤΙΚΕΤΕΣ:

Περισσότερες απορίες γεννά παρά λύνει η ενημέρωση του Μεγάρου Μαξίμου σχετικά με τη στάση που αναμένεται να κρατήσει η κυβέρνηση αναφορικά με την ένταξη των εργασιακών στη Διακήρυξη της Ρώμης.

Με ανοιχτό το ενδεχόμενο η ελληνική κυβέρνηση  να χρησιμοποιήσει την υπογραφή της Συνθήκης της Ρώμης ως μοχλό πίεσης απέναντι στις απαιτήσεις του ΔΝΤ, το Μαξίμου επιχειρεί να μετριάσει τις αντιδράσεις από την άρνηση χθες του Έλληνα εκπροσώπου να υπογράψει το κείμενο που αναφέρεται στις αξίες της Ε.Ε., κάνοντας λόγο για μια συνηθισμένη προπαρασκευαστική διαδικασία.

Οπως αναφέρεται στο ενημερωτικό σημείωμα  η διαδικασία αυτή εντάσσεται στον πολιτικό διάλογο που απαιτείται ώστε να διαμορφωθεί το κοινό έδαφος μεταξύ των κρατών μελών της ΕΕ.  Παράλληλα σημειώνεται πως πρόκειται για μία πάγια διαδικασία που δεν σχετίζεται άμεσα με τα ειδικά συμφέροντα και τις ειδικές συνθήκες που επικρατούν σε κάθε κράτος μέλος.

Πρόθεση της ελληνικής κυβέρνησης, τονίζει το Μαξίμου, είναι η Διακήρυξη της Ρώμης να εμπλουτισθεί έτσι ώστε να αναδεικνύει τη σημασία του Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Μοντέλου που μεταξύ άλλων περιλαμβάνει και την προστασία των εργαζομένων. Κάνει ακόμα γνωστό πως η ελληνική πρόταση σηματοδοτεί την ανάγκη για διαρκή μέριμνα της ΕΕ για την προστασία των εργαζομένων που θα έχει πολλαπλά οφέλη για την πορεία της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης.

Online

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ