Υπέρ Ντάισελμπλουμ τάσσονται ολλανδική κυβέρνηση και Σόιμπλε

Υπέρ Ντάισελμπλουμ τάσσονται ολλανδική κυβέρνηση και Σόιμπλε

1' 4" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Προς υποστήριξη του προέδρου του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ έσπευσαν η ολλανδική κυβέρνηση και το γερμανικό υπουργείο Οικονομικών, καθώς τα σχόλια του Ολλανδού πολιτικού για τις χώρες της νότιας Ευρώπης έχουν προκαλέσει κύμα αντιδράσεων.

Ο Ντάισελμπλουμ είχε υπαινιχθεί σε συνέντευξή του στη γερμανική εφημερίδα Frankfurter Allgemeine Zeitung ότι οι χώρες της νότιας Ευρώπης που έλαβαν οικονομική βοήθεια από την Ε.Ε. ξόδεψαν τα χρήματά τους σε «αλκοόλ και γυναίκες».

Πιο συγκεκριμένα, η ολλανδική κυβέρνηση παραμένει σταθερά στο πλευρό του προέδρου του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ, ανέφερε κυβερνητικός αξιωματούχος από το περιβάλλον του πρωθυπουργού της Ολλανδίας Μαρκ Ρούτε.

«Η στάση μας δεν έχει αλλάξει. Ο πρωθυπουργός Ρούτε έχει επανειλημμένα εκφράσει την υποστήριξή του προς τον Ντάισελμπλουμ και προς τον ρόλο του στο Eurogroup», τόνισε ο αξιωματούχος.

Νωρίτερα, απαντώντας σε ερώτηση για το εάν ο Ντάισελμπλουμ είναι αποδεκτός ως πρόεδρος του Eurogroup, εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών δήλωσε στη διάρκεια τακτικής συνέντευξης Τύπου ότι ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε εκτιμά την εργασία του Ντάισελμπλουμ.

«Ο κ. Σόιμπλε εκτιμά παρά πολύ την εργασία του κ. Ντάισελμπλουμ ως προέδρου του Eurogroup», είπε ο εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών.

«Αναμένουμε, όσο καιρό αυτή η κυβέρνηση βρίσκεται στην εξουσία, ότι θα έχουμε έναν πρόεδρο του Eurogroup σε πλήρη λειτουργία», είπε η εκπρόσωπος και πρόσθεσε: «Δεν δίνω βαθμούς για το στυλ στις συνεντεύξεις», συμπλήρωσε.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή